Підліток, якого збив “Мерседес” у центрі Полтави, 42 дні в комі

П’ятнадцятирічний хлопчик, якого 6 грудня збив “Мерседес”, 42-й день не виходить із коми. Підлітка під’єднали до апарату штучної вентиляції легенів. Поліція понад місяць шукає свідків аварії та направила відеореєстратор на експертизу.

П’ятнадцятирічний хлопчик, якого 6 грудня на кільці збив “Мерседес”, досі в реанімації обласної лікарні. Його не можна транспортувати за кордон у такому стані, говорить мама хлопчика.

“Ми поїхали до Києва, в інститут нейрохірургії імені Рамоданова, де того ж дня, за життєвими показниками, провели операцію. Після цього дитина у свідомість не приходила. Без свідомості він потрапив і сюди. І от уже 42-й день, вчора був день народження, він не приходить у свідомість”, – говорить Наталія Левченко.

Стан підлітка коментує головний лікар Григорій Оксак.

“Зараз на підтримувальній медикаментозній терапії. За нього дихає апарат штучної вентиляції легенів. Стан хворого залишається, на жаль, вкрай важким, обумовлений тією травмою, яку він отримав”, – говорить головний лікар Григорій Оксак.

Згідно з даними реєстру, машина належить Наталії Саєнко – власниці ресторанів “TAU” та “WOKA” у Полтаві. На сторінці у Facebook, де вказане ім’я водійки, 17 грудня з’явився такий допис.

“Дуже шкодую через те, що сталося. Досі не можу оговтатись від трагедії, і хоча раніше не знала Артема, переживаю за нього зараз, як за власну дитину. Я почала одразу фінансово допомагати його сім’ї й продовжую пропонувати родині Артема свою допомогу”, – читаємо на сторінці.

Зв’язатися з Наталією Саєнко не вдалося – у Фейсбуці вона не відповідає. Мама постраждалого на допис у мережі та дії Саєнко відповідає так.

“Особисто мені не було жодного дзвінка, жодного звернення до мене особисто в особистому листуванні. Грошові перекази були. Ми від них відмовилися. Офіційно це все зафіксовано. Також зафіксовано у справі, що вона намагалася нам допомогти. Скоріше за все, це як пом’якшувальна обставина, яку потрібно було зробити”, – говорить мати.

Поліція не знайшла свідків, повідомив прес-офіцер Нацполіції області.

“Такої ініціативи від мешканців Полтави на сьогодні ми констатувати не можемо. Головне, що зараз найважливіше – аби дитина одужала, щоб безпосередньо хлопчик дав пояснення, яким чином сталася ця дорожньо-транспортна пригода”, – зазначив речник поліції Юрій Сулаєв.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.