Смертельна ДТП на Гравітоні: чому патрульний, що скоїв аварію, повернувся на роботу

Поліцейський, який вчинив смертельну дорожньо-транспортну пригоду в Чернівцях на вулиці Руській 16 вересня, продовжує виконувати свої службові обов’язки, бо немає достатніх доказів його вини.

Про це повідомили у прокуратурі Чернівецької області.

“Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться необхідні слідчі дії, з метою виконання завдання кримінального провадження та прийняття рішення у розумні строки. Хід досудового розслідування перебуває на контролі у прокуратури Чернівецької області. Під час досудового розслідування проведено десять судових експертиз, одна на даний час ще триває”, – йдеться у відповіді.

Окрім того, у прокуратурі пояснили, чому поліцейський, який вчинив ДТП, продовжує виконувати службові обов’язки.

“Відповідно до Кримінально-процесуального кодексу, відсторонення від посади може бути здійснено щодо особи, яку підозрюється або обвинувачується у вчиненні злочину. Обов’язковою умовою відсторонення від посади є наявність в особи процесуального статусу підозрюваного чи обвинуваченого. Повідомлення про підозру здійснюється у випадку наявності достатніх доказів для підозри особи у вчиненні кримінального правопорушення. Відповідно до матеріалів кримінального провадження, на даний час недостатньо доказів для здійснення повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення працівнику управління патрульної поліції, який перебував за кермом службового автомобіля поліції під час вчинення ДТП”, – повідомили у прокуратурі.

Детальнішої інформації щодо розслідування смертельної аварії у відомстві не надали, пояснивши це тим, що Кримінально-процесуальним кодексом України передбачена недопустимість до відомостей досудового розслідування.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.