Бойовик “ЛНР” розповів, як терористи обстрілювали Луганськ заради паніки

Терористи “ЛНР” обстрілювали підконтрольний їм Луганськ, щоб посіяти паніку серед місцевого населення.

754448

Про це в інтерв’ю Радыё Свабода заявив бойовик “ЛНР” із Бобруйська (Білорусь), 43-річний командир взводу розвідки Сергій Бондар.

“Прямо на наших очах із “зеленки”(лісиста місцевість, густі зарості) йдуть два постріли з міномета. Я з групою якраз був поруч, і ми стали прочісувати “зеленку”. Двоє мінометників якраз виходять на нас. Вони – бігти, ми – стріляємо з усіх стволів.

Тут мені дзвінок. Дзвонить особисто Ігор Плотницький (він тоді був міністром оборони). Запитує: “Ви тепер де?” Кажу: “накриваємо мінометників у “зеленці”. А він наказує: “Терміново вертайтесь, терміново на базу”. Я кажу: “Так ви чого? Ми ось-ось їх візьмемо!” А він кричить: “Це наказ, повертайтеся!” Ми знімаємось. Приїжджаємо на базу. Плотницький вишикує наш взвод і починає кричати: “На біса мені такий командир, здати зброю!” Я віддаю пістолет, автомат… Я взагалі не розумію, в чому справа. Взвод теж нічого не розуміє”, – розповів терорист.

“Уже до того була підозра, що мінометники – це люди Плотницького. Це потрібно було, щоб посіяти паніку”, – зазначив Бондар.

Мінометники всі були колишніми міліціонерами з Луганська. Їх спеціально навчали мінометній справі, а місто вони знали, як свої п’ять пальців. Переміщалися на “швидкій”, на водовозці, на чому завгодно. Навіть бабуся до нас якось приходила і розповідала: “Вони прямо біля пожежної частини тачку викочують, стріляють два рази з міномета і йдуть”,
– додав бойовик.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...