Справа щодо кривавої ДТП у Харкові: озвучили нові терміни арешту Зайцевої та Дронова

Відбулося чергове засідання у справі про криваву ДТП на Сумській у Харкові.

Київський райсуд озвучив результати додаткової судово-медичної експертизи й на 60 діб продовжив термін утримання під вартою обвинувачуваних Олени Зайцевої та Геннадія Дронова.

Як пише повідомляє “Медіапорт”, звинувачені у кривавій ДТП залишаться під вартою до 16 лютого.

Продовжити запобіжний захід обвинуваченим вимагали прокурори. Захисники Дронова та Зайцевої заперечували — просили застосувати до обвинувачених м’якший запобіжний захід, не пов’язаний із утриманням під вартою.

Дронов просив відпустити його під домашній арешт із електронним браслетом.

“Я не збираюся нікуди йти, тікати, ховатися, тим більше, я сам прийшов на перший суд, готовий здати паспорт, права, закордонний паспорт…”, — сказав Дронов судді.

Зайцеву підтримала її захисниця Юлія Козир. Спростовуючи ризики, зазначені в клопотанні звинувачення, вона говорила про проблеми зі здоров’ям своєї підзахисної.

“У матеріалах справи є медична документація, яку досліджував суд, оголошували всі діагнози, які є у Зайцевої наразі, від чого вона страждає впродовж тривалого періоду, впродовж десяти років. Ця обставина підтверджує відсутність можливості у цієї особи переховуватися від слідства… Фізично їй дуже складно зникнути, кудись виїхати”, — сказала Козир.

Потерпілий Ігор Берченко сказав, що в суді вже озвучували дані про стан Зайцевої.

“Стан прекрасний, в іншому — підтримую прокуратуру”, — сказав Берченко.

Позицію обвинувачення підтримала представник потерпілих Лариса Матвєєва. “У нас на прикладі пані Федірко, яка є свідком у цій справі, вже доведено, що вона, не маючи підстав, щоб утекти від суду, може це робити досить добре”, — зауважила вона.

Як відомо, 18 жовтня 2017 року в Харкові на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова відбулося зіткнення «лексуса» 20-річної Олени Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора з перевищенням дозволеної швидкості, й автомобіля «фольксваген-туарег», за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов. Після зіткнення «лексус» вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. На місці загинули п’ятеро людей, ще одна людина померла від травм у лікарні. Суд взяв під варту Дронова та Зайцеву на час проведення розслідування у справі.

Перші аналізи показали наявність в організмі Зайцевої опіатів. Пізніше лікар-нарколог Олена Федірко, котра першою проводила огляд Зайцевої після аварії, зникла.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.