У Рівному пацієнт побив медиків, залив кров’ю лікарню й випав з вікна (відео)

Дивом чоловік вижив і тепер лежить у реанімації.

У міській лікарні Рівного 26-річний пацієнт влаштував бешкет. Він побив лікарку, зламав ніс санітарці, а потім випав з вікна четвертого поверху.

Пацієнта госпіталізували близько 15:00 години. “Він був контактний, адекватний, у свідомості. Надійшов він після судомного нападу вперше в житті, тому був госпіталізований”, – пояснила завідувачка неврологічного відділення Рівненської міської лікарні Наталя Сисоєва, йдеться в сюжеті ТСН.

Але вже о 20:00 вечора хворий наче оскаженів – почав бити плафони, порізав собі руки склом, наводив жах на все відділення.

Тоді медики прив’язали чоловіка до ліжка. “Він гриз пальці, руки, гриз жалюзі, скрутився калачиком і хвилин за 10 почав вириватися”, – каже лікар-невролог Рівненської міської лікарні Ірина Приходько. Коли це пацієнтові вдалося, він накинувся на медиків. Спершу побив присутніх у палаті жінок. “Він мене вдарив, окуляри, звичайно викривилися, вдавилася оправа в обличчя, скло випало. Зуби кровили, але залишились на місці”, – каже Приходько. Далі побіг до іншої палати та виліз на карниз по той бік вікна.

Лікарі кинулися дзвонити у всі екстрені служби. “Ми розуміли, що якщо почнемо щось говорити – може справді стрибнути”, – пояснила Приходько. Чоловік не стрибнув, але не втримався і впав з висоти четвертого поверху. Лише дивом він не вдарився головою об бетонну конструкцію, тому й вижив. Пацієнта терміново доправили до реанімації, тепер у нього попереду місяці лікування та реабілітації. “Важка травма, скелетна травма, забій грудної клітки, переломи стегна, ліктя, тазу. Спілкується, пояснює, що болить, але не контролює свої емоції”, – каже лікар-ординатор реанімації Андрій Захарук.

З пацієнтом лікарі поки спілкуватися не дозволяють, бо спершу чоловікові необхідна допомога психіатра. Зараз пацієнт нібито не пам’ятає, що з ним сталося. Натомість медики і й інші хворі оговтуються від пережитого, багатьом довелося давати заспокійливі. “Хворі неврологічні, вони й так переважно мають такі тривожні проблеми, а після цього стресу хворі сказали, що не бачили подібних ситуацій в самих кривавих фільмів жахів”, – зізнається завідувачка неврологічного відділення. Постраждала санітарка лікується вдома. “Перелом носа зі зміщенням, пацієнтці проведена репозиція – операція кісток носа”, – розповіла лор-лікар Рівненської міської лікарні Олесандр Тимощук.

Після інциденту медики вкотре заговорили про свій захист. “Питання охорони обговорювалося не один рік. На жаль, за відсутності фінансування охорони так і немає. В нас є в приймальному відділенні тривожна кнопка, в разі нападу на приймальне віддлення черговий лікар натискає тривожну кнопку і приїжджає служба охорони”, – пояснив заступник головного лікаря Ігор Дундюк. Та поки за викликом приїде охорона чи поліція – часу на порятунок чийогось здоров’я, а інколи і життя може не вистачити.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.