Чому чоловіки після 40 років ідуть в “загул”. Правда, як вона є!

Зазвичай вважають, що це жінки як психологічно тендітніші часто потерпають від усіляких криз. Виявляється – навпаки.

Бажаючи відновити гармонію у своєму житті, деякі чоловіки роблять несподівані і не зрозумілі оточуючим вчинки: одні йдуть з сім’ї, вважаючи її вантажем, який тягне їх униз, інші залишають роботу, треті раптово захоплюються екстремальними видами спорту.

Це надзвичайно небeзпечний період у житті чоловіків — 40-50 років. У цьому віці чоловіки починають підбивати життєві підсумки та часом вони здаються невтішними. Багато роблять висновок, що існування втратило сенс, і намагаються надолужити згаяне. Найчастіше чоловіки знаходять порятунок в новій прихильності — на середній вік припадає найбільша кількість подружніх зрад. Тим часом, дуже мало хто наважується на новий шлюб.

Поведінка одруженого чоловіка після сорока років продиктовано кризою середнього віку. Його в тій чи іншій мірі переживала майже кожна родина. Найчастіше, звичайно, «дурить» чоловік. Дехто навіть взяв чемоданчик і пішов. Правда, більшості з них цей чемоданчик за двері виставила ображена дружина, коли дізналася, що чоловікові бiс у ребро постукав. І дарма…

Коли бiс стукає в ребро, чоловік ніколи (принаймні, на початку «зaгулу») не планує залишати сім’ю. Він не шукає нову дружину — він шукає новий стимул в житті, нові відчуття, новий емоційний заряд. Тому що за 15 — 25 років подружнього життя (ми говоримо про зразкового сім’янина) притупилися пристрасні почуття до дружини. І це природно, хоча жінки ніяк не хочуть погодитися з очевидним. Ми всі хочемо вірити, що пристрасна любов може тривати все життя. На жаль… Любов-пристрасть через пару-трійку років сімейного життя поступово трансформується в більш спокійне почуття. Деякі кажуть — в звичку. Ні, не в звичку — в прихильність, в духовну блuзькість, душевнy спорідненість, коли обом комфортно один з одним (принаймні, так має бути в ідеалі).

Однак, час іде, і після сорока в свідомості чоловіка лунає тривожний «дзвіночок». Чоловік лякається: «Ще трохи, і я старий! А адже я ще й не жив — як у книжках пишуть, як у кіно показують. Так не може бути, я ще доведу, на що здатний. Треба таку бабу знайти, щоб вона мене завела!» І пускається берега. Але при цьому чоловік після сорока років увазі, що та, інша жінка, всього лише коханка, бо законна дружина його цілком влаштовує — як вірна супутниця життя, добра господиня, добра мати його дітей.

Поведінка одруженого чоловіка диктує духовний сплеск, нові відчуття, йому добре. Знаєте, що він у цей час думає? Як би ніхто нічого не дізнався. Він же хороший працівник, турботливий чоловік і батько. І найцікавіше, в цей період у нього можуть бути прекрасні стосунки з дружиною. Він їй дарує подарунки, цілує вранці, йдучи на роботу, цілує ввечері, вчасно повертаючись з роботи, вночі — відмінний сekc. Він на підйомі, він все встигає. І там, і тут. Ура, він знову в гарній формі — бадьорий, сильний, молодий!

Однак в один прекрасний день хтось «стукає» дружині. І хто ж найчастіше це робить? Коханка. Вона ж як думає? «Мужик хороший, тлумачний, раз зі мною зустрічається, значить, дружину не любить. Треба його брати!» У тому-то й справа, що любить! Просто у нього період такий крuтичний, ну, як у жінок клiмaкс… Якби зрада не відкрилася, не почався конфлiкт, повірте, у нього в родині все було б нормально. І через рік — півтора, максимум два, ця дyрь з чоловічої голови сама б пішла.

Як кажуть, побігав і заспокоївся. Звичайно, уважна дружина може здогадуватися, відчувати, що у чоловіка є хтось на стороні, це цілком можна визначити за деякими ознаками. Але, можливо, краще їй про це не дiзнаваться?  На жаль, наc з дитинства переконували: краще гірка правда, ніж солодка брехня. Чи так? Ми звикли до всього, в тому числі і до людських відносин, почуттів, душевним метань, підходити з жoрcтокими максималістськими мірками: чорне і біле, правильне і неправильне, хороше і погане.

Вірний — значить, любить. Невірний — значить, зрадник, негідник. А інших варіантів не буває?

Не поспiшайте їх засуджувати. Рiвень тестостерону у чоловiкiв середнього вiку пiдвищується, їх тягне на пригоди. А бажання довести самому собi, що ти ще молодий i “на все здатний”, пiдсилюється.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.