Хто може стати громадянином США за 10 тижнів

Той, хто володіє більше ніж однією мовою і перебуває в США в легальному статусі, має можливість отримати громадянство США за 10 тижнів.

ameryka-ssha-immigratsiya-860x450

В жовтні 2012 року Міністерство оборони надало дозвіл для американської армії найняти на службу іммігрантів, які вільно володіють іноземною мовою, що становить національний інтерес для держави взамін на американське громадянство. Сьогодні армія в активному пошуку осіб, які володіють однією із нижченаведених 51 мов, повідомляє Ukrainian American Media.

Ця програма не передбачає отримання грін-карти. Особи, які вступають на військову службу через цю програму, одразу отримують громадянство США до того, як вони закінчать військову підготовку і вступлять на військову службу.

Відповідно до чинного законодавства, вступити на військову службу можуть лише громадяни Сполучених Штатів Америки. Необхідність відповідності цьому положенню є основною причиною надання американського громадянства в такому прискореному режимі для іноземців, які володіють мовою, що становить національний інетерес для Америки.

На сьогоднішній день військова імміграція розглядається як найшвидший спосіб імміграції в США, який випереджає за строком навіть імміграцію через шлюб із громадянином Америки.

ВИМОГИ

  • На момент вступу до військової служби, заявник має перебувати в наступному неімміграційному статусі: E, F, H, I, J, K, L, M, O, P, Q, R, S, T, TC, TD, TN, U, V.
  • Заявник повинен знаходитися легально в Америці як мінімум 2 роки до вступу в армію, не виїзджаючи за межі країни на період більше ніж 90 днів.
  • Заявник повинен мати диплом про закінчення загальної середньої освіти і успішно здати тест на вільне володіння однієї із 51 мов.

МОВИ

Албанська, арабська, азербайджанська, амхарська, болгарська, бенгальська, болгарська, бірманська, кебуанська, китайська, камбоджська, чеська, французька, грузинська, гаїтянська, креольська, хауса, хінді, угорська, ігбо, індонезійська, кашміру, корейська, курдська, лао, малайська, малаялам, моро, непальська, перська, польська, португальська, панджабі, російська, сінді, сербо-хорватська, сингальска, сомалі, суахілі, тагальська, таджицька, тайська, тамільська, турецька, туркменська, українська, урду (громадяни Пакистану чи Афганістану) узбецька, йоруба.

ВИТРАТИ

Якщо заявник володіє однією із перерахованих мов, і армія буде зацікавлена в тому, щоб отримати його, то не потрібно буде турбуватися про оплату юридичних послуг адвоката. Армія самостійно подбає про те, щоб до закінчення військової підготовки заявник отримав американське громадянство.

ЯК ВЗЯТИ УЧАСТЬ В ПРОГРАМІ?

Програма дійсна лише до кінця 2017 року. Цього року армія виділяє лише 1500 місць для рекрутерів, які володіють іноземною мовою, що становить національний інтерес.

Для того, щоб взяти участь в програмі, потрібно особисто зустрітись із військовим рекрутером. Для цього – зайти на офіційний вебсайт Армі США:

www.goarmy.com/locate-a-recruiter.html

В стрічці “Area of Interest” слід обрати “Enslisted” що в перекладі означає “запис на військову службу”. Зазначити свій зіп-код і тиснути Search. Результати пошуку видадуть адреси найближчих рекрутерських офісів. Потрібно особисто зустрітись із військовим офіцером для того, щоб знати, чи відповідаєте ви вимогам цієї програми.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...