В Італії зник посол КНДР із сім’єю

Національна розвідувальна служба Південної Кореї повідомила місцевим чиновникам, що посол КНДР в Італії зник.

Про це стало відомо після того, як з’явились непідтверджені повідомлення, що головний північнокорейський дипломат в Італії попросив про притулок неназвану західну країну, пише ВВС Україна.

Чо Сун Гіл, чинний посол Північної Кореї в Римі, є сином і зятем північнокорейських високопосадовців.

Останнім дипломатом-утікачем такого високого рангу був заступник посла в Лондоні Тай Йонг Го.

Він покинув свою посаду у 2016 році разом зі своєю дружиною і дітьми та перейшов до Південної Кореї.

Оскільки він був одним з чиновників найвищого рангу, які коли-небудь тікали з Півночі, його крок розглядався як сильний удар по режиму Кім Чен Ина.

Виступаючи після брифінгу розвідувальної служби в четвер, депутат Кім Мін Кі повідомив журналістам, що Чо Сун Гіл втік із посольства в Римі понад місяць тому.

“Термін виконання обов’язків посла Чо Сун Гілом закінчувався наприкінці листопада минулого року, і на початку листопада він втік з дипломатичної установи”, – сказав депутат.

Національна розвідувальна служба Південної Кореї, яка допитує всіх перебіжчиків з Півночі, повідомила законодавцям, що відтоді не має інформації про дипломата.

Агентство не підтвердило, що він намагався втекти до іншої країни.

Як вважають, дружина Чо Сун Гіла зникла разом з ним.

У Міністерстві закордонних справ Італії повідомили BBC, що не мають інформації про прохання щодо надання притулку з боку північнокорейського дипломата.

Дипломатичні джерела ж повідомили, що востаннє влада Італії чула про нього, коли в минулому році отримала повідомлення від північнокорейського уряду про те, що Чо Сун Гіла замінили.

Південнокорейська газета JoongAng Ilbo повідомила з посиланням на дипломатичне джерело що Чо Сун Гіл перебуває в “безпечному місці” зі своєю сім’єю.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.