До якої низькості він опустився! Філарет зробив потужну заяву на адресу Кирила

Лист з погрозами патріарху Варфоломію від глави Російської православної церкви є ознакою слабкості Кирила.

Про це сказав почесний патріарх Православної Церкви в Україні Філарет в інтерв’ю популярному телеканалу

“Московські патріархи йшли проти волі Божої і терплять крах. От останній виступ патріарха Кирила проти Вселенського патріаха. Я коли прочитав те, що написав патріарху Варфоломію патріарх Кирил (він пригрозив Варфоломію “страшним судом” за Томос Україні – ред.), подумав: до якої низькості опустився патріарх, що виступає проти свого співбрата – Вселенського патріарха, і так його принижує. І це є ознака слабкості. Сильна людина, сильна держава ніколи не погрожує”, – підкреслив Філарет.

Захоплення церков УПЦ МП в Україні не відбудеться, перехід здійснюватиметься мирним шляхом.

“Ми будемо робити все, щоб ніякого протистояння не було. Ми не хочемо силою захоплювати чи храми, чи лаври. Це – не наш шлях. Але те, що ми об’єднаємося, я тільки переконаний, що це буде. Бо зараз уже багато парафій по всій Україні переходять в Українську Православну Церкву – автокефальну, визнану Вселенським патріархом. І так поступово будуть переходити не тільки парафії, а й архиєреї, тому що у них іншого шляху не буде. Буде все законно”, – сказав Філарет.

Окрім того, Філарет вірить, що Українську церкву визнають патріархатом і розколу у світовому православ’ї не буде.

Поки що нас визнали як митрополію, і ми з цим згідні. Хоч ми 25 років були патріархатом, але зараз погодились на те, що ми – митрополія, але митрополія для всього православ’я. Ми маємо претензію на патріархат тому, що ми – велика церква. Ми маємо надію, що Українську Церкву з часом константинопольський Вселенський патріарх визнає і патріархатом. Це – майбутнє, але це буде”, – сказав Філарет.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.