Росія не дозволила представнику ОБСЄ відвідати Сущенка

Російська влада відмовила представника ОБСЄ відвідати незаконно утримуваного у Москві українського журналіста Романа Сущенка, аргументуючи це відсутністю відповідних повноважень з боку організації..

755851

Про це йдеться в останньому регулярному звіті до Постійної ради представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович.

3 листопада я звернулася до міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова та вкотре порушила питання щодо незаконно утримуваного Кремлем журналіста Романа Сущенка. Я також висловила готовність зустрітися з відповідними представниками влади, щоб обговорити питання, які пов’язані зі свободою медіа,
– повідомила Міятович.

Відтак, 11 листопада вона отримала відповідь від російської влади, в якій стверджувалось , що справа Сущенка перебуває поза її мандатом.

За її словами, російська сторона назвала затримання Сущенка “не пов’язаним з його професійною діяльністю” та запевнила, що журналіст гарантовано отримує всі процесуальні повноваження відповідно до кримінального права.

Як відомо, Міятович раніше вже зверталася до російської сторони у справі Сущенка.

Так, 3 жовтня вона написала листа із вимогою негайно звільнити полоненого у Москві журналіста. Однак, російська влада відповіла представнику ОБСЄ, що затримання Сущенка не пов’язане з його професійною діяльністю.

Нагадаємо, українського журналіста Романа Сущенка затримали у Москві 30 вересня, куди він приїхав до родичів. ФСБ звинуватила кореспондента у шпигунстві на користь української розвідки. Тоді суд заарештував його на два місяці.

У понеділок, 28 листопада, суд у Москві продовжив йому арешт ще на два місяці.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...