Депутатку, яка задавила хлопця відпустили додому: “Я нічого не порушувала”

У Придніпровському районному суді відбулося засідання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваній у скоєнні трагічної ДТП зі смертельними наслідками влітку 2018 року

У червні 2018 року на трасі Черкаси – Сміла автомобіль марки «Мерседес» скоїв наїзд на двох велосипедистів. За кермом перебувала екс-нардеп Любов Савченко. Один з велосипедистів загинув на місці події, інший-отримав важкі травми.

Відомо також, що загиблим велосипедистом виявився вчитель фізкультури черкаської школи № 28 Олексій Гончар, який разом зі своєю дівчиною їхали на велосипедах в напрямку Сміли, щоб прогулятися по місту.

Півроку підозрювана не бажала визнавати себе винною в ДТП.

Прокурор, враховуючи тяжкість ДТП, на засіданні домагався обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Адвокат Савченко заявив, що експерти не підтвердили пряму провину його підзахисної, так як з розслідування досі триває. У зв’язку з цим адвокат вважає, що підозра його підзахисної є необґрунтованим.

На засіданні правозахисник нардепа згадав про те, що його підзахисна є інвалідом другої групи і потребує невідкладного стаціонарного лікування в неврологічному відділенні лікувального закладу.

Підозрювана вперто вважає велосипедиста винуватцем ДТП і провину свою заперечує.

«Я їхала на малій швидкості, не порушуючи правил дорожнього руху. Я бачила, що переді мною вздовж дороги їдуть два велосипедиста. Коли я майже зрівнялася з ними, один з велосипедистів різко виїхав на дорогу і у мене не було можливості уникнути зіткнення ” – повідомила підозрювана.

Екс-нардеп акцентувала увагу на тому, що вона шкодує про загибель оного з учасників ДТП. Разом з тим Савченко просить не обмежувати її свободу.

“Я працюю директором великого меблевого підприємства, яке є найбільшим платником податків у М. Сміла. Якщо я не зможу контролювати виробничий процес, то підприємство може втратити свій дохід, що вплине на сплату податків до міського бюджету”, – повідомила Савченко.

Дане засідання закінчилося тим, що слідчий-суддя Придніпровського районного суду Михальченко постановила відмовити в повному обсязі клопотанням слідчого.

Про те, чи будуть органи прокуратури оскаржувати дане рішення суду поки невідомо.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.