Сніг паралізував частину Європи – наслідки

Сильні снігопади принесли хаос до Німеччини та Швеції в п’ятницю, внаслідок негоди дороги заблоковані, поїзди зупинилися і школи закрилися.

Червоний Хрест допомагав водіям, які застрягли на автомагістралі в південно-німецькому штаті Баварія, а дев’ятирічний хлопчик загинув через падіння дерева, інформує Ukr.Media.

Швейцарський готель був пошкоджений лавиною, а зимовий шторм зробив дороги непрохідними в Швеції та Норвегії.


Австрійські рятувальники визволяли зі снігового полону сноубордиста, 41-річний поляк зійшов з траси і заблудився на курорті Шльосальмбан.

У п’ятницю в Австрії снігопади дещо припинилися, після того, як у попередні дні в деяких частинах країни випало більше трьох метрів снігу. За минулий тиждень померли сім людей, а з суботи вважаються зниклими два туристи.

“Така кількість снігу, що випадає на рівні 800 метрів, відбувається лише раз на 30 – 100 років”, – сказав Олександр Радлерр з Австрійського центрального інституту метеорології та геодинаміки.

Австрійські військові залучили вертольоти для здування снігу з верхівок дерев, щоб зменшити ризик падіння дерев на траси та залізничні колії.

У Швеції зимові бурі вдарили в північній частині країни. В одному з районів зафіксували вітер швидкістю 49,7 м за секунду.

У північній Норвегії водій вантажівки описав у п’ятницю вранці, як він та інші водії застрягли на гірській дорозі з 17:00 у четвер. Магнар Ніколайсен повідомив, що він спав у своїй кабіні, а інші водії залишалися в своїх автомобілях.

Погодні умови в п’ятницю були особливо небезпечні в Баварії, де місцеві телекомпанії повідомили, що снігопади паралізують суспільне життя.

Найбільше постраждали залізничні дороги на півдні і сході держави, а дороги були перекриті падінням дерев.

Дев’ятирічний хлопчик загинув біля Мюнхена, коли дерево обвалилося під вагою снігу. Його шукали 40 хвилин і служби швидкої допомоги не змогли врятувати йому життя.

Дві секції великого автобану A8 були закриті на південному сході, водії транспорту виявилися заблокованими поблизу Розенхайма. На допомогу водіям прийшов Баварський Червоний Хрест.


Дороги поблизу австрійського кордону теж заблоковані, і майже 200 військових допомагали сотням людей, що опинилися в сніговій пастці.

У суботу очікуються подальші снігопади, проте вже сьогодні Мюнхені було скасовано близько 90 авіарейсів.

У Швейцарії лавина пошкодила ресторан готелю, поранивши трьох людей. Місцеві повідомлення свідчать, що лавина була шириною 300 метрів, зійшла вона зі схилу Шваґальп.

Рятувальники обшукали місцевість у п’ятницю на випадок, якщо хтось біля готелю опинився під лавиною.

Автомобілі були залишені поховані в снігу, і навіть автобус залишився частково у пастці.


Один гість у ресторані готелю сказав, що спочатку він думав, що сніг падає з даху.

«Почувся гігантський шум, і задню частину ресторану завалило масами снігу», – розповідає він.

Деякі гості готелю були вивезені на безпечну територію в четвер увечері, а решта були переселені в п’ятницю, повідомляють швейцарські ЗМІ.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...