В Одесі затримана жінка за антиукраїнську пропаганду

Пропагандистка регулярно розміщувала на персональних сторінках в інтернеті інформацію із закликами до зміни державного кордону і конституційного ладу України, а також матеріали, що популяризують терористичні організації «Д/ЛНР».

Співробітники Служби безпеки України затримали мешканку Одеси, яка через заборонені російські соціальні мережі розповсюджувала матеріали антиукраїнського характеру.

Про це повідомляється на своїй сторінці СБУ у Facebook. «Оперативники спецслужби встановили, що жінка регулярно розміщувала на персональних сторінках інформацію із закликами до зміни державного кордону і конституційного ладу України, а також матеріали, що популяризують терористичні організації «Д/ЛНР».

Публікації агітаторка отримувала з російських пропагандистських Інтернет-видань та сайтів бойовиків. Зловмисницю затримали за місцем проживання відразу після її повернення з чергової поїздки до країни-агресора», – йдеться в повідомленні. Зазначається, що під час обшуку правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні пристрої із сепаратистськими матеріалами.

«У межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу агітаторці повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності», – йдеться в повідомленні.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...