Заразилась від мами: У Вінниці від небезпечної інфекції померло немовля

Дівчинку інфікувала 24-річна мама, яка не була щеплена. У Вінницькій області 8-місячна дитина померла від кору в інфекційній лікарні обласного центру. Туди малюка доправили санітарною авіацією, вже коли немовля самостійно не дихало.

Хвороба дала ускладнення на легені, нирки, печінку і мозок. Дитину намагалися реанімувати, однак дівчинка померла. “Захворіла мама на кір, враховуючи те, що щеплення проводиться дітям від кору в рік, а потім ревакцинація в шість років, і звичайно, дитина у вісім місяців не встигла отримати щеплення від кору”, – пояснили медики.

Вінниччина нині серед лідерів із захворюваності на кір – у стаціонарах уже не вистачає місць, у районних лікарнях розгортають додаткові ліжка. “Те, що в нас зараз відбувається, років 35 у нас не було”, – зізнаються лікарі.

Торік на кір захворіли 54 тисячі українців, а з початку нового року – вже 5 тисяч. 80% хворих не вакциновані. Мілану 7 років, ані в рік, а ні в шість років його не щеплювали, тож кір він переніс надзвичайно тяжко. Мама підозрює, що син підхопив вірус у торгівельному центрі на святах: “Ми відпочивали, каталися на гірках, ходили по бутіках – тільки там”. Кір надзвичайно легко передається – по повітрю він може долати десятки метрів. При контакті 9 із 10 нещеплених захворіють. Вірус кору пригнічує імунітет, тому ця інфекція має багато ускладнень, і ніхто не може спрогнозувати, чи перебіг хвороби буде легкий, чи летальний.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.