Покинув собаку – сядеш надовго: українців жорстко покарають за знущання з тварин

Уряд планує посилити відповідальність за знущання з тварин. Зокрема пропонується cаджати за ґрати тих, хто кидає напризволяще своїх домашніх улюбленців.

Відповідний законопроект № 9453 наразі поступив на розгляд народних депутатів.

В документі уточнюється, що жорстоке поводження з тваринами являє собою дії щодо тварин, які відносяться до хребетних. Такими діями є побої, знущання, залякування, нацьковування на інших тварин, залишення без нагляду, порушення правил утримання та транспортування тварин, вчинені з хуліганських чи корисливих мотивів, що призвели до травмування, каліцтва чи загибелі тварин (крім дезінфекційних заходів самооборони, полювання, рибальства, наукової, іншої передбаченої законодавством діяльності), а також насильницькі дії щодо тварин, спрямовані на задоволення статевої пристрасті.

Новий закон передбачає застосування нового покарання за вчиненя подібних дій, зокрема посилити кримінальну відповідальність за жорстоке поводження з тваринами.

Тих, хто кидатиме тварин на вулиці, або ж, закликатиме інших до жорстокого поводження ризикує потрапити за ґрати. Закон передбачає ув’язнення на термін о трьох років.

За ті ж дії, вчинені повторно або щодо двох і більше тварин, або в присутності неповнолітнього, або нацьковування тварин одна на одну, що призвело до каліцтва або загибелі — в такому випадку в’язниці не уникнути і термін може рости до 8 років.

Крім того, заборонено у кінопродуктах та відеороликах, (а такі нерідко з’являються в мережі) зображувати знущання над тваринами. За подібні дії спочатку буде накладено штраф у розмірі від 100 до 300 НМДГ (1700-5100 грн.) або умовний термін до п’яти років.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.