Євробачення можуть з України перенести до Росії, – ЗМІ

Представники оргкомітету “Євробачення” ведуть переговори про перенесення конкурсу Євробачення-2017 з України до Росії.

756358

Про це повідомляє Bild.

Проте, як пише видання, це ще не означає однозначне перенесення заходу в іншу країну, однак рішення про початок пошуку нового місця проведення конкурсу було прийнято в зв’язку з тим, що Київ не надав адміністрації музичного конкурсу фінансових гарантій.

На думку експертів, захід зажадає витрат в розмірі 25 млн євро – така сума наразі є непідйомною для українського бюджету, пише видання.

В останні роки витрати на конкурс варіюються від 17 млн євро до 25 млн євро. При цьому оргкомітет покриває тільки суму в розмірі від 10 млн євро до 14 млн євро, решту суми повинна покрити приймаюча сторона.

Мер Києва Віталій Кличко виділив 9 млн євро на проведення Євробачення-2017, однак цієї суми недостатньо. Крім того, прийнятий раніше Верховною Радою закон про скерування додаткових фінансових ресурсів на проведення пісенного конкурсу, за інформацією видання, не зміг переконати організаторів конкурсу.

Проте українська влада наполягає на тому, що джерела фінансування вже знайдені і будуть незабаром представлені керівництву Європейського мовного союзу, який здійснює нагляд за проведенням конкурсу в країнах-переможницях.

Перенесення Євробачення в іншу країну стало б для нас катастрофою,
– розповіла в інтерв’ю німецькому виданню народний депутат Ганна Гопко.

Водночас видання пише, що українські законодавці розглядають Євробачення, як “прекрасний шанс” для української економіки.

Нагадаємо, раніше деякі ЗМІ заявляли, що в України можуть відібрати право на проведення пісенного конкурсу Євробачення через затягування з організацією.

Згодом перший заступник гендиректора НТКУ Олександр Харебін спростував ці чутки.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...