Дієтологи розповіли, що пізня вечеря не псує фігуру: «це міф»

Дієтологи повідомили, що пізня вечеря ніяк не впливає на здоров’я і фігуру

Всім відоме правило утримуватися від прийняття їжі перед сном виявилося міфом. Як стверджують японські дієтологи, насправді пізні вечері не роблять негативного впливу на наше здоров’я. Раніше вважалося, що такий порядок прийняття їжі шкідливий через те, що рівень цукру в крові не встигає прийти в норму.

Співробітники Університету Окаями опублікували дані, експериментально спростовують усталену думку. Ними були вивчені спосіб життя і стан здоров’я близько 1600 добровольців. Експерти відстежували час вечері, якість сну і дані аналізів крові волонтерів.

При цьому 16% чоловіків і 8% представниць прекрасної статі в числі випробовуваних не дотримувалися правила вживати їжу не пізніше, ніж за дві години до сну. Результати, опубліковані в виданні BMJ Nutrition, Prevention & Health, свідчать про те, що такий режим не змінив вміст цукру і ніяк не погіршив стан «нічних їдців».

Причинами ж підвищення рівня вмісту цукру в крові є нестабільність артеріального тиску, фізичні навантаження і шкідливі звички. Також слід уважно підходити до організації раціону, уникаючи вживання неякісних продуктів, які шкодять метаболізму. Якщо ж людина веде здоровий спосіб життя і уникає негативних факторів, пізня вечеря не зможе вплинути на здоров’я і самопочуття.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.