Яким компроматом втікач Онищенко володіє на Порошенка

Депутат-втікач Олександр Онищенко переконує, що має докази причетності Президента України Петра Порошенка до декількох корупційних махінацій.

756339

За даними джерел ZN.UA з ближнього кола народного депутата, Онищенко має у своєму розпорядженні декілька кейсів записів. У першому – покупка голосів під необхідні рішення в залі парламенту. У другому – віджимання потоків і часток на користь бізнесмена Порошенко і його найближчого оточення. У третьому – розподіл тіньових дивідендів з тією ж командою в сфері роботи з “Укргазвидобуванням”.

Є і четвертий кейс, записаний, правда, не самим Онищенко, а людьми медіавласників Віктора Зубрицького, і стосується він всього комплексу торгів людей Порошенко, яких залучив до переговорів Олександр Онищенко, при спробі купівлі каналу 112.

Записи Онищенко можуть стати як каталізатором певних процесів в нашій країні, так і померти в архівах новинних стрічок. Все залежить від того, чи здатні основні гравці оперативно зробити свої ставки на нашому полі. Зараз усередині країни немає енергії, здатної видавити чинного президента з займаного поста: ні у більшості суспільства, ні у більшості олігархів немає на прикметі фігури, в яку можна було б перелити влада в разі відставки Петра Порошенка,
– зазначає головний реактор ZN.UA Юлія Мостова.

У той же час, якщо раніше до Петра Порошенка застосовувалася тактика “тисячі дрібних порізів”, то тепер дії Онищенка можуть привести до нокдауну, а, можливо, і до нокауту.

“Цілком очевидно, що в міру наростання скандалу, зам’яти який навряд чи вдасться, президенту все складніше буде збирати парламентську більшість і Рада втратить не тільки керованість, але навіть подобу ефективності. А це може спричинити за собою дострокові парламентські, а там – і президентські вибори. Перевибори без визрілої в суспільній свідомості якісної альтернативи так само небезпечні, як і втомлене гниття і неробство, що підвищує резистентність до будь-яких моральних викликів. Вимога і забезпечення прозорого, оперативного розслідування висунутих звинувачень повинні стати тактикою активної частини суспільства”, – зазначає видання.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Олександр Онищенко, який переховується у Лондоні від українських правоохоронних органів, нібито оприлюднив викривальний компромат на Петра Порошенка.

1 грудня СБУ повідомила, що нардеп Олександр Онищенко отримав російське громадянство. Як відомо, Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ “Укргазвидобування”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...