Різниця між доходами чиновників та простих українців: пенсіонерам додали 62 грн, а міністру Реві – 40 тисяч премії

Чиновники впевнено заявляють, що у 2019 році українці цілком реально можуть розраховувати на середню зарплату в розмірі близько понад 10,4 тис. грн. Однак на практиці виявляється, що лише незначна частина населення тримала в руках такі виплати. При цьому середня пенсія в кращому разі складе близько 2,6-2,6 тисячі гривень через космічний дефіцит Пенсійного фонду в 16 мільярдів грн.

Водночас керівники великих держпідприємств у рамках корпоративної реформи отримали шестизначні зарплати і вже зараз отримують в десятки разів більше за профільних міністрів, – пише “businessua.com”.

Як виростуть доходи українців у 2019-му і скільки заробляють можновладці

На сьогодні склалась така ситуація, що офіційні зарплати міністрів в десятки разів менші, ніж у керівників великих держкомпаній;

Середня зарплата в міністерствах доходить до 36 тисяч грн, а деякі заступники заробляють більше, ніж самі міністри.

Міністр Володимир Омелян, який відповідає за всю інфраструктуру в Україні, минулого місяця заробив 58 тис. грн. Водночас гендиректор “Укрзалізниці”, який відповідає за нехай і найбільше, але всього лише одне підприємство, в середньому заробляє в десятки разів більше. При цьому точну заробітну плату в держкомпанії називати відмовилися.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.