В Україну прийшла африканська чума: як вберегтися

На стихійному сміттєзвалищі Харкова виявили трупи свиней, які інфіковані африканською чумою.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в області.

Трупи та рештки тварин були виявлені у мішках на стихійному сміттєзвалищі біля Окружної дороги при виїзді з вулиці Світлої. Інцидент стався у п’ятницю, 1 лютого.

“Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області та Харківської регіональної лабораторії Держпродспоживслужби негайно проведено епізоотичне розслідування та відбір проб патологічного матеріалу від трупів свиней”, – йдеться в повідомленні Держпродспоживслужби в Харківській області.

Результати досліджень Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області показали, що тварини були інфіковані вірусом африканської чуми свиней. Їх рештки сплили у суботу, 2 лютого. Місце, де виявили трупи, продезенфікували. Заходи з ліквідації інфікованого об’єкту проводились за участі представників Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Харківській міській раді проведе засідання для того, що не допустити розповсюдження збудника африканської чуми свиней. Заходи щодо проведення ветеринарно-санітарної експертизи сировини та продуктів тваринного походження на агропродовольчих ринках вже посили.

З метою недопущення розповсюдження вірусу на території області власників свиней просять інформувати Держпродспоживслужбy при підозрі на захворювання тварин. Людям не радять купувати продукти тваринного походження в невстановлених місцях торгівлі, керівникам господарств потрібно забезпечити високий рівень біозахисту на фермах.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.