Улюблені ласощі виявилося смертельно небезпечним: «зроблено з нафти»

Ці солодкі продукти можуть викликати рак. Деякі солодощі можуть пробудити смертельно небезпечні захворювання в організмі людини, проте є спосіб, як їх визначити. Так, фахівці зі Сполучених Штатів провели масштабні дослідження і з’ясували, які ласощі є найнебезпечнішими і навіть можуть викликати рак.

Як з’ясувалося, головну загрозу для здоров’я представляють солодощі червоного кольору, тому що вони містять в собі хімічну добавку E129. Ця речовина і надає кондитерським виробам червоні відтінки, впевнені вчені.

Варто знати, що цю добавку добувають з продуктів нафтопереробки. Для людини він є канцерогеном, який може викликати аномальну активність клітин і виникнення злоякісних пухлин. Відзначається, що саме солодощі з E129 викликають алергію, неврози і підвищену активність у дітей.

В результаті дослідження, фахівці прийшли до висновку, що найнебезпечніше ласощі – солодкий напій Fanta, який також містить крім небезпечного канцерогену багато цукру. Ще в список найбільш небезпечних ласощів потрапили червоні мармеладні ведмедики, морозиво з ягідним смаком, а також солодкі фруктові і ягідні сиропи.

Американські вчені в своєму дослідженні підкреслюють, що особливу небезпеку становлять і інші барвники та консерванти, які, як і E129, можуть бути канцерогенними для людського організму.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.