Львівська журналістка шокувала мережу: Росія – моя така ж батьківщина, як і Україна

Скандально відома львівська журналістка Олена Бойко три рази подавала документи на отримання політичного притулку в Російській Федерації, незважаючи на те, що її депортували з країни-агресора. Про це стало відомо з ефіру радіо “Комсомольская правда”, з яким зв’язалася сама Бойко зі стін львівського СІЗО.

Як заявила журналістка, вона знайома з російськими законами і згідно з ними вона має право на політичний притулок як особа, яка переслідується за свої політичні переконання. Також вона додала, що подає заяву на притулок щорічно, але у всіх випадках їй приходила відмова. Бойко уточнила, що підставою для нього є Договір про дружбу і співробітництво між Україною і Росією.

Журналістка також розповіла, що бажає повернутися в Росію. За її словами: “Хлопці, бажання є, тому що я зроблена в СРСР. Росія – моя така ж батьківщина, як і Україна, я за неї точно так само переживаю. Я дуже хочу, щоб у Росії все було добре”. При цьому про свою слідчу історію ув’язнена вважала за краще промовчати і від коментарів утрималася.

Вона обмежилася парою фраз про те, що надавала адвокатам підписку про нерозголошення, внаслідок чого ніякі подробиці Бойко давати не збирається. Вона лише зазначила, що підставою для всієї історії послужили ролики з YouTube, на яких скандальна особистість поширює злі висловлювання. На закінчення вона додала, що ніякої відповідальності за все те, що знаходиться на відеохостингу вона не несе, тому слід “з американцями розбиратися, хто і як це поширює”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.