Маму бійця АТО з Тернопільщини водій маршрутки вигнав із автобуса через зауваження щодо музики в салоні (фото)

На Тернопільщині вкотре «відзначився» водій маршрутки. На зауваження матері бійця АТО вимкнути пісні, що звучать мовою агресора, кермувальник транспортного засобу вигнав жінку із салону автобуса. На її захист ніхто не вступився.
Інцидент трапився вчора, 4 лютого, в обідню пору у місті Кременець. Про це Надія Медецька написала на своїй сторінці в мережі «Фейсбук». Вона розповіла, що в салоні маршрутки був встановлений екран, на якому витанцьовували, виспівуючи російською мовою напівоголені дівчата з гурту «Віагра» та Ані Лорак. Жінка зробила зауваження водію, але той не те, що не послухався, а вказав пасажирці на двері.

«І хоча Тернопільською облрадою на 10 сесії від 06.11.2018 прийнято рішення № 1171 “Про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Тернопільської області” з метою недопущення конфліктів, у Кременці своя республіка і нашим водіям начхати, що йде російсько-українська війна», — пише жінка.

Пані Надія каже, що їй особисто не хотілося влаштовувати скандал, адже хотіла елементарного розуміння, втім, не склалося.

«Чи етично мені вимагати толерантності до мови агресора, коли йде війна, коли далі гинуть наші найкращі громадяни, коли мій єдиний син три роки провів на війні, коли поліг в АТО брат і коли російська мова стала зброєю проти України в інформаційній війні? І чи етично всім, кого війна не зачепила, так відкрито та зухвало знущатися над почуттями всіх воїнів, всіх членів їх сімей, всіх справжніх патріотів України, а не тих, що лише повдягали вишиванки і кричать, як люблять Україну», — додає Надія Медецька.

Детальніше — у її дописі:

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.