Кандидат у президенти вляпався в гучний скандал: “присвоїв гроші для АТО”

В мережі розгорівся скандал навколо одного з кандидатів у президенти України Дмитра Гнапа

Про інцидент написала журналістка “Слідство.Інфо ” Анна Бабінець на своїй сторінці в Facebook.

“У нас в “Слідство.Інфо ” сталася неприємна ситуація і краще, щоб про це розповіла я. Точніше, трапилася вона давно, але виявили ми це тільки зараз. І пов’язана вона з грошима. Майже чотири роки тому наше агентство отримало премію “Вільна преса Східної Європи -2015″”, грошовий приз склав 15 тисяч євро. Тодішній керівник “Слідство.Інфо” Дмитро Гнап від імені команди публічно заявив, що ці гроші будуть витрачені на допомогу армії”, – написала Бабинець.

Вона повідомила, що нещодавно до неї звернулися колеги з ЗМІ з питанням про долю цих грошей і з’ясувалося, що гроші надійшли на банківський рахунок Дмитра Гнапа, але на допомогу армії вони перераховані так і не були.

“Весь цей час я була впевнена, що приз дійсно пішов на армію. Почали розбиратися. Виявилося, що премія була переведена на банківський рахунок Дмитра Гнапа (можливо, тому що рахунки “Слідство.Інфо” були відкриті тільки в грудні 2015 року, а премія прийшла за півроку до того). За словами Діми, 2000 євро дійсно були передані на допомогу армії, 3900 євро пішли на оперативні витрати (були дірки в фінансуванні), і 9100 євро перебувають на банківському рахунку Дмитра”, – розповіла журналістка.

Найближчими днями Дмитро Гнап повинен перерахувати кошти, що залишилися, на благодійний рахунок ГО ” Слідство.Інфо ” і команда вирішуватиме самостійно, куди витратити ці гроші. У коментарях користувачі неоднозначно відреагували на таку заяву і поцікавилися, чи включив Дмитро Гнап ці кошти в свою декларацію. Зазначимо, що в електронній декларації Гнапа за минулий рік 9100 євро немає.

“Ну 9 тисяч туди, 9 тисяч сюди. Хіба то гроші? Нагадаю “Взимку 2015-го проект “Громадського” “Слідство.Інфо”, яким займалися Ганна Бабінець та Дмитро Гнап, отримав на три роки розслідувань грант на суму понад 660 тисяч доларів”. Взагалі канадський уряд виділив 3 мільйони і вони всі пішли на підтримку цих і ще якихось інших розслідувачів. Неважко загубити 9 тисяч”, – пише журналістка і автор блогу “Рагулі” Тетяна Микитенко.

“Думаю, цивілізованим та правильним ходом для Дмитра Гнапа було б знятися з виборів, забрати заставу і повернути гроші всім, хто перераховував їх. Так зробили б в Європі, так було б правильно і чесно. І за такий вчинок політика можна було б поважати”, — пишуть в мережі (правда, повернути заставу кандидат в президенти, за законом, не може).

Трохи пізніше на сторінці Гнапа з’явилося повідомлення про те, куди саме були витрачені ці гроші і що він планує зробити з тим залишком, який лежить на його рахунку.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.