Лікарі знайшли величезного паразита в тілі українки: “вирізали прямо з обличчя”

У Харківській області зареєстровано унікальний медичний випадок, українка ризикувала втратою ока через моторошного «мешканця» в її обличчі

Так виходячи з інформації прес-служби Харківського обласного лабораторного центру МОЗ України, жінка звернулася за медичною допомогою до комунального некомерційного підприємства “Міська клінічна лікарня №14 ім. Проф. Л.Л. Гіршмана”, передає «Обозреватель».

Зізнатися, «знахідка» – а саме випадок дирофіляріозу у пацієнтки, яка скаржилася на набряк, почервоніння і болі в області лівого ока, викликали жахливу реакцію і побоювання навіть у досвідчених медиків.

Далі для жінки була проведена операція і видалена нематода. Черв’як досліджений в бактеріологічній лабораторії і визначений як Dirofilaria repens.

Відомо, що в осередку захворювання, за місцем проживання хворої, фахівцями Харківського обласного лабораторного центру проведено епідеміологічне та ентомологічні обстеження, впроваджений комплекс протиепідемічних заходів.

Довідка: Дирофіляріоз – паразитарне захворювання, яке передається через укуси комах, в основному комарів. Джерелом зараження зазвичай є інвазовані домашні собаки, кішки, рідше дикі тварини. Збудник захворювання – тонкі ниткоподібні круглі гельмінти. В організм людини потрапляють личинки паразита, які повільно ростуть, досягаючи значних розмірів (до 30 см).

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.