Небезпечна речовина відправляє українців на лікарняні ліжка: вже 4 жертви

У Києві вже встигли зафіксувати кілька випадків отруєння небезпечною отрутою талієм. Так, у столиці підтвердився четвертий епізод. Такого не траплялося з 1980-х років.

Нещодавно неприємна тема піднімалася в студії ток-шоу “Стосується кожного” на “Інтер”.

Отруївшись талієм, який перевищив норму в організмі в 1000 разів, пішов з життя студент НАУ Максим Білоконь.

Коли результати аналізу доставили з Німеччини, було вже пізно, хлопець впав у кому. Його батько і друг батька також на лікуванні, симптоми аналогічні. Небезпека як і раніше актуальна, тому що джерело отрути і мотив отруйника (-їй) невідомий.

Адвокат вважає, що причина отруєння криється в автомобілі, на якому їздили постраждалі син і батько Белокони. Її підтримали і хіміки, які припускають, що відкритим джерелом небезпеки можуть бути прострочені пестициди.

Як це часто трапляється, поліція в розслідуванні не просунулася.

Інший постраждалий від отруєння – водій Вадим Кисельов. Чоловік теж працював таксистом, але їздив на зовсім іншій машині.

Вперше про отруєння талієм в Києві заговорили в 1987 році, це пов’язано зі звірствами серійної вбивці, яка працювала посудомийкою. Вона була останньою страченої в УРСР жінкою.

Отруєних талієм, якщо вижити їм вдасться, чекає тривалий процес відновлення – від року і, можливо, до кінця життя. За підрахунками, після виписки з лікарні кожен місяць мінімальної реабілітації коштуватиме 10 тисяч гривень.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.