У храмі на Чернігівщині через перехід до ПЦУ московські священики вкрали всі ікони

У селі Ковпита Чернігівського району невідомі викрали всі цінні ікони з місцевого храму. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Віталій Назаренко.

“Гундяївці РПЦ винесли з Свято-Покровського храму в селі Ковпита Чернігівського району всі цінні ікони, залишивши там голі стіни. Незважаючи на те, що більшість громади проголосували за перехід в Православну церкву України, сільська голова Алла Печерна віддала ключі від храму московським кліркам. Від людей надходить інформація про підготовку провокації з підпалом храму.

Провину збираються покласти на націоналістів. Підпал планують зробити в проміжку до 15 лютого – великого релігійного свята Стрітення”, – зазначено у дописі.

За словами автора, крадіжка ікон сталася через перехід громади до ПЦУ. “Протоієрей Євген Орда, якого селяни з Ковпит та Жидиничів обрали своїм душпастирем, у п’ятницю, 15 лютого о 10.00 планує початок в Ковпитах Божественної Літургії, освячення води та свічок. Захоплення храмів чи тим більше підпалів ніхто з проукраїнських сил не планує. Всі чекають законної передачі приміщення на сесії”, – зазначив Назаренко.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.