Довелось застосувати силу: на кордоні з Польщею двоє українців напали на прикордонника

Два громадянина України сьогодні вранці, 13 лютого, в пункті пропуску «Краківець», не бажаючи перетинати кордон з дотриманням порядку, визначеного законом, напали на прикордонника, після чого закрилися у своєму мікроавтобусі «Мерседес».

Про це повідомляє прес-служба Західного регіонального управління Держприкордонслужби України на своїй сторінці у Facebook.

Українці планували мікроавтобусом «Мерседес» української реєстрації виїхати в сусідню країну, однак прикордонники зафіксували, що на транспортний засіб не має міжнародного страхового сертифікату.

«Висловлюючи обурення проти законних дій прикордонників, чоловіки почали вимагати роз’яснення щодо порядку перетину державного кордону. Проте отримавши необхідні коментарі, вони продовжували висловлювати своє невдоволення та здійснили напад на прикордонника. Після цього нападники заблокувались у своїй автівці», – йдеться у повідомленні.

На місце інциденту прибули чергові сили пункту пропуску та наряд поліції. Нападники не реагували на неодноразові вимоги вийти з транспортного засобу, тому правоохоронці застосували силу.

В результаті прикордонники затримали порушників та доставили в службове приміщення для складання процесуальних документів.

Їх притягнуто до адміністративної відповідальності та складено документи про адміністративне правопорушення ст.185-10 КУпАП (Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника ДПС України). Порушникам загрожує кримінальна відповідальність за статтею 345 Кримінального кодексу України.

У відомстві зазначили, що прикордонники під час оформлення громадян, що перетинають державний кордон України автомобілями української реєстрації, одразу на місці перевіряють дійсність страхових полісів. Якщо в базі даних страхового бюро прикордонники виявлять відсутність інформації про укладення відповідного договору, то автомобіль не пропускається через кордон.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.