Українці стали заробляти на монетах: “замість депозитів”

Заміна банківський депозитам – українці купують пам’ятні і інвестиційні монети

Схоже багато українців знайшли просту заміну складним депозитах – вони скуповують пам’ятні та інвестиційні монети для подальшого перепродажу. Такий метод обагащенія стає все більш популярним серед українців, тому в порівнянні з позаминулим роком кількість куплених пам’ятних монет збільшилася в три рази, а інвестиційних в два, про це сповістив Сегодня

Пам’ятні монети виробляються з золота, срібла та нейзильберу. Інвестиційні монети відрізняються від пам’ятних цим, що частка чистого цінного сплаву в їх є 999,9.

Крім того почали виробляти монети зі сплаву на основі цинку номіналом 10 грн. Втім безпосередньо цинкові монети малоймовірно можливо розцінювати як інвестиційний інвестиція грошей – вони продавалися за номіналом і, на відміну від інших пам’ятних монет, є реальним платіжним засобом.

Але на ряду з цим значно зросли і реалізації монет з дорогоцінних металів, і безпосередньо даний факт вказує про те, що придбання нумізматичного продукту розглядається часто як метод заробітку і інвестиції грошей.

Так, в 2018 році в Україні реалізували громадськості 1,6 тис. Золотих монет, в такому випадку так само як в 2017-м існувало в два рази менше – лише 830 штук. Срібних пам’ятних монет в 2018-му було реалізовано 65,8 тис., В 2017-м – 47,3 тис. Одиниць.

Ймовірно, числа згідно срібним монетам мали можливість бути і побільше. Але в цьому випадку розмір покупок урізаний тиражами. Майже всі без винятку срібні монети, які прибувають в реалізацію “в основному ринку”, т. Е.

А монет з нейзильберу реалізували менше: 1 мільйонів штук., В такому випадку як в 2017-м існувало реалізовано 1,2 млн. одиниць. Але в цьому випадку обсяг продажів крім того складався тиражами.

Інтерес українців до пам’ятних монет з дорогоцінних металів пояснюється тим, що вартість в їх в повторному торзі можуть бути в рази бути вищими за ті, згідно яких вони були куплені. Таким чином, в минулому році були в перший раз видані шестигранні монети, присвячені 100-річчю Національної академії наук. Окрема вартість на 1 подібну монету була 629 грн, за комплект – трохи більше 2500 грн. В даний час найменша вартість у такого роду комплекту в повторному торзі – 2950 грн. В такому випадку є дохід, в разі реалізації монет, складе як мінімум 17%. І дане раніше в перший рік вже після інвестування.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.