Українців попередили про небезпеку гаджетів: “можуть вас знищити”

У сучасному світі, щоб дізнатися всю інформацію про людину, досить використовувати дані її смартфона і профілів у соціальних мережах

Соцмережі згодом перестануть бути місцем неформального спілкування і стануть місцем легального отримання інформації. При цьому людям необхідно уважно користуватися своїми смартфонами, щоб не розкрити особисті дані третім особам.

Про це попереджає директор дослідницьких програм Експертної групи PieR Олександр Серавін.

Він зазначив, що навіть якщо ваш смартфон просто лежить поруч, він «слухає» ваші розмови в офлайні, аналізує їх і потім «продає» потрібний вам продукт:

«Тобто ви поговорили з одним про щось, включаєте інтернет на телефоні, і він сам пропонує потрібні вам товари і послуги. Це означає, що тепер можна аналізувати не тільки ті дані, які ви самі виклали в мережу, а все ваше життя і діяльність, яка знаходиться поза інтернетом », – пояснив фахівець.

Серавін зазначив, що убезпечити себе від втручання ззовні можна одним шляхом: перейти на кнопковий телефон і обмежити власну активність в соцмережах.

При цьому він відзначає, що навіть якщо ви будете використовувати фейкову сторінку з чужим фото і вигаданим ім’ям, вас все одно видасть IP-адреса, як і смартфон, який автоматично ідентифікує господаря:

«До кінця сховатися неможливо, адже тепер аналізують не тільки те, що ви робите в телефоні, а навіть те, що ви робите поруч з ним», – попередив експерт.

Він попередив, що цю інформацію активно використовують маркетингові фірми, які постійно вивантажують всі дані з соціальних мереж. За словами експерта, користувачам смартфонів потрібно змиритися з тим, що їх дії в соцмережах можуть використовувати проти них.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.