“Храм знести”: у Росії знищують єдину церкву ПЦУ (фото, відео)

При тому, що в Україні російська церква має тисячі храмів.

Єдиний собор Православної церкви України на території Росії, який діє у Ногінську, мають знести. Це при тому, що в Україні діє більше тисячі російських церков і жодну із них не закрили.

У єдиному в Росії соборі ПЦУ править отець Андріан, повідомляє “24 канал“.

Отець Андріан – родом з України. У 1993 році був священиком РПЦ. Однак йому заборонили служити, коли він обурився через спроби забрати у нього успішну парафію.

Тоді священик перейшов до Київського Патріархату. У храм української церкви він перетворив напівзруйновану будівлю колишнього хімічного підприємства. При ньому також заснував ліцей та музичну школу. Також відкрив благодійні їдальні.

До Київського Патріархату разом із настоятелем одноголосно прийняла рішення перейти і громада.

Попри те, що храм для української церкви віряни будували самі, його російська влада їм так і не віддала.

“Московський мер Юрій Лужков надіслав сюди своїх ОМОНівців і вони нас вигнали з собору, на вулицю, на мороз, дощ, сніг. З людьми так не можна чинити”, – розповідає отець Андріан.

Зараз він очолює Богородську єпархію, фактично, це невеличка церква у приватному секторі Ногінська та кілька десятків парафіян.

Віряни свої стосунки із ПЦУ, яку у Росії вважають розкольницькою, пояснюють єдністю у вірі. Хоча про Україну вони знають лише те, що їм показують по пропагандистському телебаченню.

У 2016 році районний суд виніс рішення: храм знести. Причиною стало те, що він бо начебто заважає він спокою місцевого населення.

“Ми щодня чекали і чекаємо приходу техніки, яка повинна зруйнувати наш храм”,
– зазначив голова Богородицької єпархії Православної Церкви України Андріан.

“Наш храм не чіпають з тієї причини, що в Україні Росія має 12 000 храмів, соборів, монастирів і три лаври, особливо Почаївська та Києво-Печерська. Тому, я думаю, вони не зачіпають якийсь храм в Ногінську, щоб потім не втратити дуже багато в Україні”, – припустив священнослужитель Андріан.

Якби не згадка про Патріарха Єпіфанія у Службі, то одразу прихожанин й не зрозуміє, що тут – Православна Церква України.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.