Депутати готуються ввести контроль за соцмережами: “поширюють шкідливий контент”

Британські депутати закликають створити незалежний регулятор. Голова комісії палати парламенту Великобританії Деміан Коллінз заявив, що необхідною дією є створення незалежного регулятора для соціальних мереж. За його словами, епоха неадекватної саморегуляції повинна завершитися.

Коллінз заявив, що суспільству потрібен радикальний зсув у балансі влади між віртуальним світом і людьми. Він вважає, що демократія країни знаходиться під загрозою через цілеспрямовані дезинформаційні кампанії за допомогою джерел, які не можна ідентифікувати. Всі ці кампанії здійснюються через платформи соціальних мереж.

Представники парламенту закликають створити етичний кодекс, аналогічний правилам Ofcom (британський медіа-регулятор) і почати розробку незалежного регулятора для соцмереж.

Повідомляється, що регулятор змусить соціальні мережі ліквідувати джерела дезінформації і «шкідливого контенту», інакше їх будуть штрафувати.

Депутати також закликали уряд країни почати незалежне розслідування наслідків дезінформації та маніпулювання виборцями в ході попередніх голосувань, включаючи загальними виборами 2017 року, референдумом по Brexit 2016 і шотландським референдумом у 2014 році.

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.