Кабінет міністрів повернув колишні соціальні норми споживання газу при розрахунку субсидій: що потрібно знати

Кабінет міністрів України повернув попередні соціальні нормативи споживання газу, що застосовуються при розрахунку субсидій для населення.

Згідно з рішенням, прийнятим на засіданні уряду 13 лютого, Кабмін відновив дію постанови № 609 від 18 серпня 2017 року. Згідно з документом, нормативи споживання газу, що застосовуються при розрахунку субсидій, діють на рівні: 3,3 куб. м (замість 4,4 куб. м) на людину в місяць при наявності газової плити та централізованого гарячого водопостачання (ЦГВ); 5,4 куб м (замість 7,1 куб. м) при наявності газової плити і відсутності ЦГВ та газового водонагрівача; 10,5 куб. м (замість 14 куб. м) при наявності газової плити і водонагрівача.

Раніше, 30 січня, своєю постановою № 63, Кабмін повернув знижені норми споживання газу для населення без лічильників. Даним документом серед іншого було скасовано низку постанов, у тому числі № 609. Замість нього вступив в силу попередній документ, що регламентує соцнормативи споживання газу для розрахунку субсидій на рівні 4,4 куб. м, 7,1 куб. м, 14 куб. м.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.