Ніхто з пасажирів не вижив: З’явилися моторошні подробиці ДТП з маршруткою “Варшава-Запоріжжя”

Ніхто з п’яти пасажирів мікроавтобуса, який прямував з Варшави в Запоріжжі, не вижив. Смертельна ДТП сталося 19 лютого, близько 18:00 на автотрасі Київ – Харків під селом Пишне Лубенського району Полтавської області. «Фольксваген» зачепив відбійник і злетів у кювет, перекинувшись на дах. Двоє чоловіків і жінка померли на місці, двоє жінок померли в Лубенської центральної міської лікарні. 30-річний водій мікроавтобуса, житель Орєхова Запорізької області, знаходиться в реанімації. У нього переломи кінцівок, кісток тазу, важка черепно-мозкова травма, забій грудної клітини.

За номером телефону, вказаним на мікроавтобусі, місцеві журналісти дізналися, що «Фольксваген» належить жителю Енергодара Запорізької області Роману Шішмакову, який надає, судячи з його інформацією на сторінці в соцмережі ВКонтакте, послуги пасажирських перевезень.

За повідомленням начальника відділу комунікацій ГУНП в Полтавській області Юрія Сулаєва, відомо, що водій за дорученням керував мікроавтобусом, який належав іншому жителю Запорізької області. Своїх попутників-земляків він взяв через сервіс BlaBlaCar. Швидше за все, вони разом їхали з Варшави. У Києві двоє пасажирів вийшли. А жителі Запорізької області – чоловіки 29 і 34 років і жінки 29, 41 і 60 років – поїхали далі.

За однією з версій, водій міг заснути за кермом. Сам він після аварії знаходився в свідомості і повідомив, що не впорався з керуванням на слизькій ділянці дороги.

Тим часом в соціальних мережах з’явилася інформація, що буквально напередодні на тому ж місці перекинувся інший «Фольксваген». «Там стояв великий знак, як білборд, і перший” Фольксваген “його зніс наполовину, – ділиться один з користувачів соцмереж. – А цей бус зніс його повністю. Тобто, напевно, винні водії? Або, може, автодор? Там тільки знижується температура, на асфальті з’являється ожеледиця ».

«Там автодор сніг досі не прибрав, – доповнює інший користувач Facebook. -Він тане, і, з огляду на особливості нахилів, волога покриває проїжджу частину. Вдень це вода, але з заходом сонця – це “скло” при видимій чистоті дороги ».

«Там ям немає, а лід є, я щовечора їжджу – перевірено», – повторює цю саму думку житель Лубенського району.

А хтось пише: «Не здивуюся, якщо завтра там все почистять, як намалювали стоп-лініюв Харкові після ДТП з Зайцевої».

Місцеві жителі кажуть, що на ділянці траси, де розбився мікроавтобус «Фольксваген», щось не так з дорожніми знаками. Водії часто не можуть зорієнтуватися на оновленій трасі і, якщо їдуть на великій швидкості, потрапляють в ДТП.

Але багато хто вважає, що в трагедії є вина водія. «До водія буса теж є питання, – пишуть люди. – Якщо він від самої Варшави їхав один за кермом, то не дивно, що міг заснути ».

«Друг вчора їхав з роботи повз того місця, де трапилася аварія, – доповнює одна з місцевих мешканок. – Зупинився, допомагав витягати трупи, якщо можна так сказати, бо там були розкидані людські останки. Жесть! Каже, не знає, як буде спати після цього. “Спасибі” нашим дорогам і водіям, які заради заробітків недосипають ».

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 КК України ( «Порушення Правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб»), санкція якої передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 12 років.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.