Неплатників аліментів жорстоко покарали: що їм загрожує та що потрібно знати

В Україні активно працюють санкції проти тих, у кого є заборгованість по аліментах. Аби не потрапити до реєстру неплатників, багато хто закрив свої зобов’язання перед дітьми.

Таку думку озвучила адвокат Катерина Власюк. Вона зазначила, що для людини простіше оплатити борги, чим потім мати через це певні обмеження.

“Реєстр діє превентивно. Тепер, якщо людина, яка потрапила в реєстр боржників, захоче піти до нотаріуса, щоб, наприклад, поділити майно, продати авто чи щось для себе придбати, то ця угода не зможе відбутися”, – запевнила вона.

Адвокат запевнила, що у багатьох людей з’явилась мотивація подати позов і стягнути аліменти. Норма, згідно якої аліменти – це кошти дитини, діє уже півтора роки.

“У побуті в нас залишилась ще така думка, що аліменти просити соромно. Жінка пояснює, що не хоче стояти з протягнутою рукою. А чоловіки часто не платять аліменти, тому що гадають, що кошти платять не на дитину, а на колишню дружину. Це неправильно. Якщо хтось з батьків не виділяє кошти, а інша людина не звертається, то можна говорити про те, що батьки самі свідомо порушують права своїх дітей”, – резюмувала Власюк.
Як раніше повідомляли, борг по несплаті аліментів автоматично збільшується, +20% – якщо аліменти не сплачувались більше року, +30 % – більше двох років, +50% – більше трьох років.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.