У Луцьку екс-кандидат в депутати від БПП вдарив дружину ножем

Сімейний конфлікт переріс у Луцьку в криваву різанину. Відомий ковбасник, колишній кандидат в депутати від БПП «Солідарність» Святослав Хорошенко вдарив дружину ножем у живіт. Потерпілу госпіталізували до лікарні, за цим фактом поліція не відкривала кримінальне провадження, йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Інцидент стався 11 лютого на вулиці Арцеулова. Святослав Хорошенко під час сімейного конфлікту штрикнув ножем у живіт свою дружину. Жінку з пораненням поперекового відділу хребта госпіталізували до лікарні. За станом на 21 лютого дружина Святослава Хорошенка ще перебувала у лікарні.

У сім’ї Хорошенків двоє дітей. З власних джерел журналістам стало відомо, що діти були присутні під час кривавого конфлікту батьків.

На запитання журналістів що ж сталося, Хорошенко відмовився коментувати ситуацію.

Зважаючи на статус цієї сім’ї, виникає думка, що інцидент можуть зам’яти. Перевірити це журналісти вирішили в поліції. Там повідомили, що кримінальне провадження не відкрили, бо дружина, мовляв, не написала заяву.

«Дивіться, у даному випадку кримінальне провадження могло бути розпочате у формі приватного обвинувачення. Аби підставою слугувала заява потерпілої щодо кримінального правопорушення. Однак потерпіла відмовилася писати заяву. І відповідно до статті 477 Кримінально-процесуального кодексу України, в даному випадку кримінальне провадження не було розпочате», – розповів керівник сектора комунікацій ГУНП у Волинській області Віктор Гомоль.

«Ті тілесні ушкодження, які отримала потерпіла, – передбачали б відкриття кримінального провадження, якби вона з відповідною заявою звернулася у поліцію. Проте потерпіла відмовилася писати таку заяву», – додав Гомоль.

Святослава Хорошенка в Луцьку знають добре. Він – директор великого ковбасного підприємства, пробував себе у політиці. У 2015 році Хорошенко балотувався у депутати Луцької міської ради від партії Солідарність, до ради тоді він не пройшов. Відомий він і скандальними речами – у вересні 2016 року Хорошенко викрав у водія таксі особисті речі та побився з ним.

А ще Хорошенка добре знають у Прилуцькому, що поблизу Луцька. Школа, яку тут збудували за його гроші, вже пішла тріщинами. Тож тепер її розбирають уже за державні гроші.

«У 2009 році перед виборами голова Ківерцівської райдержадміністрації Леонтій Кричкевич домовився з місцевим підприємцем Святославом Хорошенком про бартер. Він дав Хорошенку 12 гектарів землі поблизу в’їзного знаку в Луцьк. Натомість підприємець мав виділити кошти на будівництво одного корпусу навчального школи. Так і сталося, однак зводити корпус розпочали господарським методом без жодних документів. Будували школу батьки і вчителі власноруч, без жодної державної копійки. ЇЇ будівництво повністю профінансував Святослав Хорошенко. Однак тепер цю школу розбирають, бо ж школа пішла тріщинами. Прилуцька сільрада і Ківерцівська райдержаміністрація виділили на це мільйон гривень», – йдеться у сюжеті.

Діти залишилися без школи, сільрада та райдержадміністрація замість того, щоб будувати нову школ,у виділяють мільйон щоб розібрати ту, яку побудував Хорошенко. Найкраще себе тут відчуває Хорошенко – земля, яку йому надали за будівництво школи, досі у нього і він її продає, підсумовують журналісти.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.