Медики розповіли як почувається врятована від голодної смерті 2-річна дівчинка

Медики кажуть, що найстрашніше позаду, проте дівчинці знадобиться психологічна реабілітація.

У київській дитячій лікарні продовжують піклуватися про 2-річну Аню, яка понад тиждень пробула разом із меншим братиком у зачиненій квартирі. Після трьох днів порятунку дівчинки лікарі запевняють, що загрози її життю вже немає, ідеться в сюжеті ТСН.

178824

“Вона перебуває в задовільному стані. Вона адекватна, контактна, займається, цікавиться іграшками”, – кажуть медики. До лікарні Аню привезли виснаженою – вона важила лише 11 кілограмів. За три дні Аня вже набрала кілограм ваги, проте дівчинка ще у реанімації і до неї вхід заборонений.

Пускають лише психолога та декількох лікарів, до яких дівчинка вже звикла. Медики кажуть, що останні дві доби ніхто з родичів у лікарні не з’являвся – лише у перший день приходила жінка, яка назвалася бабусею. Наступного тижня маленьку пацієнтку переведуть у стаціонар. Тим часом жахливі факти про її матір, Владиславу Трохимчук, розповіла її колишня подруга Катерина Калашнікова.

Вони познайомилися місяць тому через соцмережі. “Зустрілися. Вона пила вино, хоч і годувала груддю”, – шокована свідок. Невдовзі Влада почала просити нових подруг про допомогу: мовляв, у її 2-річної доньки виявили захворювання головного мозку.

Для переконливості надсилала фотографію дівчинки нібито з лікарні. На лікування начебто було потрібно витрачати 800 гривень щодня. Коли подруги почали просити медичний висновок дівчинки, жінка вийшла зі спільноти та зникла. Також подруга горе-матері дала свідчення щодо справи уповноваженому з прав дитини Миколі Кулебі. “Ми думаємо, що Влада свідомо хотіла вбити дітей” – заявила вона.

Про ситуацію висловився також і рідний брат затриманої жінки. Він запевнив, що хоч і не дуже товаришував із сестрою, проте в нього склалося враження, що її діти завжди мають що їсти та у що вдягтися. Тож новина про смерть хлопчика і напівмертвий стан дівчинки внаслідок голоду стала для нього шоком. Як стало відомо, замореного голодом однорічного хлопчика поховають у Києві.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...