ЄС узаконює вторгнення Путіна в Україну: “угода з дияволом”

Євросоюз легалізує російську агресію в Україні заднім числом, коли підтримує будівництво газопроводу”Північний потік-2″. Проект може потенційно допомогти озброїтись російській армії.

Важливо усвідомлювати загрози, які супроводжують появу “Північного потоку-2”, розповів старший науковий співробітник Atlantic Council Стівен Бланк.

Газопровід, що оминає Україну, свідчить про потенційну корупцію німецьких політиків. Окрім того, “Північний потік-2” також субсидує російські державні витрати, а заодно мимоволі допомагає руйнувати “Нафтогаз”.

Ці витрати можуть перерости у переозброєння російської армії, загрожують суверенітету та цілісності членів ЄС і НАТО,– наголошує Бланк.

Він зазначив, що інвестори проекту підіграють нехтування міжнародним законодавством попри зв’язки з ЄС. Так, надходження від енергоресурсів фінансують підривну діяльність Москви в європейських урядах.

“Надходження від енергоресурсів також є найбільшим джерелом фінансування, що йде з Москви до балканських політичних операторів, щоб подолати, корумпувати або навіть скинути тамтешню владу”, – вважає експерт.

Зазначимо, комітет постійних представників держав ЄС затвердив проект змін до газового законодавства Євросоюзу. Тепер за застосування правил ЄС до цього газогону відповідатиме, під наглядом Єврокомісії, – саме Німеччина.

Додамо, що політичний та економічний експерт Тарас Загородній вважає, що українській газотранспортній системі буде погано після втрати транзиту, газопровід “Північний потік-2” добудують, і в України виникнуть проблеми.

За його словами, у разі втрати транзиту збитки будуть великі, тому що не зроблено нічого, щоб інтегрувати українську ГТС у європейську систему.

“Так і не створено “газовий хаб” на наших газосховищах, які є найбільшими в Європі. Ми так і не почали купувати газ на східному кордоні. Не виключено, що має місце відверте шкідництво цієї солодкої парочки, щоб просто роздерибанити ГТС”, — зазначив співрозмовник.

До слова, експерт називає “солодкою парочкою” — виконавчого директора Юрій Вітренка і головк правління Андрія Коболєва.

Експерт пояснив, що США можуть зробити єдине для зупинки проекту “Північний потік-2” — ввести санкції проти тих компаній, які будуть користуватися послугами цього газопроводу.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.