Скандал в Укроборонпромі продовжується! Журналісти розкрили неймовірні деталі

Опублікована заключна частина гучного розслідування щодо махінацій в українській оборонці. Його провели журналісти програми “Наші гроші з Денисом Бігус”.

Воно стосується реакції правоохоронців на факти корупції – НАБУ, СБУ і прокуратури. Як виявилося, вони були давно в курсі всіх схем, але закривали всі справи зв’язані з ними. Причому не безкоштовно.

Це випливає з листування головних фігурантів фільму – Віталія Жукова і Андрія Рогози. Цікаво, що на них цього разу немає Гладковського-молодшого – мабуть, його ексклюзивним завданням було вирішувати питання зі своїм батьком, а не з правоохоронцями.

“Всі правоохоронні органи роками знали про ці схеми”, – заявив на початку програми Денис Бігус.

За роки функціонування схеми Гладковського, починаючи з 2016-го, нею займалися всі спецслужби.

“Але всі розслідування списали не безкоштовно”, – кажуть журналісти.

У новій порції листувань між фігурантами скандалу обговорюються суми хабарів, які “заносяться” до СБУ, військової прокуратури та податкової за закриття справ по скандальній фірмі “Оптімумспецдеталь”.

Фігурує у фільмі і НАБУ, але у бюро виявилася особлива роль.

Хабарі обговорюють між собою Віталій Жуков (контактер з оборонними заводами і сином заступника голови РНБО Олега Гладковського) і Андрій Рогоза (організатор контрабандного постачання). А також – ряд співробітників правоохоронних органів.

Один з фігурантів листувань – слідчий київського СБУ Дмитро Москаленко. З ним контактує Рогоза. Він скаржиться, що в прокуратурі закривати справи стало дорого.

В одній із розмов вони обговорюють суму хабара. Москаленко не задоволений тим, що привіз йому водій Рогози.

Судячи з цього листування, Москаленко брав з Рогози не тільки грошима, а й автомобілями. Про це обмовився Жуков, коли відмовив Рогозі в грошах.

Замість цього він запропонував своєму партнеру забрати у “Діми” BMW, який дав йому Рогоза.

А ось Жуков і Рогоза обговорюють, куди вони ще заносять гроші. З нього випливає, що отримують свою частку не тільки СБУ-шники. Але і податківці, і військова прокуратура, яка позначена як “ВП”.

Але найцікавіше – це явна допомога “Оптімумспецдеталі” з боку НАБУ. Відомство за підписом першого заступника Гізо Углави в 2017 році викреслило скандальну фірму зі списку фіктивних. Що повернуло їй контракти з оборонними заводами.

Але спочатку один з схемщиків Віталій Жуков був в повному шоці від того, що їх “золоту” фірму внесли до такого списку.

А ось Рогоза вже рапортує Жукову, що питання вирішене – фірму зі списку сумнівних приберуть.

Журналісти опублікували документ, який підтверджує, що скандальної компанії вже немає в “чорному списку” НАБУ.

Але сталося це не безкоштовно, судячи з наступного скріншоту. Тут з’являється якийсь “Женя” – а на ділі агент НАБУ Євген Шевченко, який в інтерв’ю журналістам визнав, що працював з Жуковим і Рогозою. Як Вам такі схеми, від людей, які позиціонують себе як влада, яка веде країну до перемоги? Діліться судженнями в коментарях!

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.