Італійському співакові Альбано заборонили в’їзд в Україну

Міністерство культури України внесло відомого італійського співака Альбано Карріззі (сценічний псевдонім Аль Бано) в перелік осіб, дії яких створюють загрозу національній безпеці країни.

Список осіб формується на основі даних СБУ, РНБО чи Нацради з питань теле- і радіомовлення. На сьогоднішній день в списку 147 осіб.

Альбано внесли в список 6 березня згідно із законом про захист інформаційного телерадіопростору.

У 2014 році Аль Бано підтримав анексію Криму Росією. Він також хвалив політику президента РФ Володимира Путіна і заявляв, що «Україна повинна дякувати Путіну».

Аль Бано став популярним в 1967 р., коли записав пісню Nel sole («сонце»). Тоді ж було створено художній фільм Nel sole, на зйомках якого Аль Бано познайомився з американською актрисою і співачкою-початківцем Роміною Пауер, яка грала головну роль разом з ним.

Після цього вони стали парою в житті та на сцені.

Сам Аль Бано був здивований таким рішенням Мінкульту. Як уточнює repubblica.it, він має намір розібратися в ситуації.

“Я ніколи не говорив ні слова проти України, я ніколи не давав навіть оцінок. Вважаю неприпустимим те, що мене, співака миру, тепер розцінюють як терориста. У мене ніколи не було зброї, навіть подумки”,– прокоментував він.

Співак наголосив, що має намір звернутися до посла України та представників Міністерства культури, щоб зрозуміти, чому його ім’я опинилося в цьому списку. “Коли я почув про це, я подумав, що це жарт”,– поділився він.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.