Кошовий встав на захист російської мови: “Дратують псевдопатріоти”

Євген Кошовий заступився за російську мову

Зірка “Квартал 95” Євген Кошовий зізнався, що йому зручніше спілкуватися російською мовою. При цьому актор зазначив, що українську він знає практично досконально.

“Не кривлячи душею, скажу, що раніше я міг собі дозволити перетнути подвійну суцільну, проїхати по тротуару, якщо поспішав, або смугою громадського транспорту. Раніше міг дозволити собі припаркуватися на місці для інвалідів. Зараз це бісить“, – відповів артист на питання журналіста, що виводить його з себе.

“Або коли всі кричать: “Вивчайте українську мову!” Та я знаю українську мову. питання не в мові, питання в людях, які придумали проблему. Я все життя говорив російською мовою, я прожив на Донбасі 15 років, я знаю українську мову практично досконально. А хтось раптом каже: “Говориш російською – валіза – вокзал – Росія”. Так збирайтеся і їдьте!” – продовжив він.

При цьому комік вказав на наступний нюанс.

“В мене український паспорт, я громадянин цієї країни, я патріот. І не важливо, якою мовою я говорю. Ось такі псевдопатріоти теж дратують. Так у нас половина уряду не знає української мови, говорять з якимось незрозумілим угорсько-болгарським акцентом“, – підкреслив Кошовий.

Раніше повідомлялося, що актор популярного гумористичного проекту «Квартал-95» Євген Кошовий різко розкритикував спецслужби після скандалу з прослуховуванням шоумена і кандидата в президенти Володимира Зеленьского.

Про це він заявив у новому випуску «Чисто News».

«Недалеко від офісу “Квартал-95” були виявлені елементи прослуховуючого пристрою. Як виявилося, воно належало СБУ. Так що співробітники безпеки можуть відійти від екранів. Все, що я зараз скажу, ви вже слухали. Пара питань у мене є: чому вони встановлювали саме елемент? Невже все так погано? Всі прослуховуючі пристрої розтягли, і залишилися тільки елементи?», – зазначив він.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.