Крик душі 51 ОМБР: Термінова заява атовців, які придумали скандальний банер проти Порошенка

Авторами скандального банеру «Ти став президентом на крові хлопців 51 ОМБР. Щоб сховати свої злочини, твої генерали її знищили» були учасники найбільшого об’єднання ветеранів Волині – «Спілка воїнів АТО Волині».

Бійці 51 бригади кажуть, що це крик їхньої душі через паплюження честі і пам’яті бійців бригади, які першими прийняли на себе тягар війни в 2014 році.

А на пролитій Росією та недолугим вищим командуванням армії крові Порошенко став президентом.

Про це повідомляє місцеве видання Волинські новини.

Скандальний банер з’явився напередодні візиту Петра Порошенка на Волинь, ввечері 13 березня. Вже за декілька годин його зрізали, а сам президент чомусь до Луцька їхати передумав.

Голова спілки Олександр Серватович відкрито заявляє, що рішення розмістити банер з нагадуванням Порошенку про те, що його обіцянки нічого не варті, прийняли колегіально члени спілки. Після чого звернулись за допомогою, аби їм допомогли виготовити і розмістити банер.

«Текст – наш, ми самі його склали. Петро Порошенко прийшов до влади, зокрема, на трагедії під Волновахою. Так, крім нього тоді варіантів не було і він обіцяв мир. Але про те, з чиєї вини сталося вбивство 17 солдатів, чому досі цього не розслідували і замовчують правду – про це всі мовчать», – каже Серватович.

Та додає, що банер розмістили законно, легально, на спеціально відведеній для цього площі.

Чоловіки кажуть, що жодної політики в цих діях немає, адже бійці 51 ОМБР ще з 2014 року повторюють ці слова та стукають у всі двері. На жаль, їх не чують.

«Кожен рік під час всіх заходів ми гордо говоримо, що ми – бійці 51 бригади, ми пишаємось цим. Немає в нас дезертирів і алкоголіків, є хлопці з подавленим морально-психологічним станом.

Банер – це наш крик душі. Ми хотіли, щоб Порошено побачив його, і знав, що Волинь пам’ятає про зустрічі і обіцянки», – каже голова луцької міської організації «Спілки воїнів АТО Волині», офіцер запасу 51-ї бригади, старший офіцер відділення 14-ї ОМБ Олег Кобилинський.

Як відомо, у ніч з 21 на 22 травня між 4 та 6 годинами ранку табір 51-ої окремої механізованої бригади ЗСУ, що знаходився поблизу міста Волноваха, безжально розстріляли терористи так званої «ДНР».

Під час бою українські військові не стріляли на ураження, адже в Україні не оголошено війну, здійснюючи попереджувальні вистріли в повітря, по ногах нападників тощо. Поранених українських військовослужбовців добивали снайпери.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.