Сповідь бойовика “Оплоту”: затриманий розповів про тортури у “ДНР”

Громадянин України, який пішов служити у терористичний “Оплот”, розповів поліції подробиці служби у так званій “Донецькій народній республіці”.

758821

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції Донеччини.

Правоохоронці виявили та затримали 21-річного мешканця селища Старомихайлівка під час перевірки документів на блокпості. Чоловік декілька років був учасником “Оплоту”.

За його словами, піти у лави бойовиків запропонував друг. У вересні 2014 року він отримав позивне прізвисько “Скіф”. Згодом хлопець потрапив у батальйон “Оплот”, де всіх новобранців підготовлені інструктори навчали військовій справі.

Його відправили на блокпост в Оленівку, де він перевіряв автотранспорт та пасажирів. Через деякий час “Скіф” звільнився, але повернувся, повіривши бойовикам, які обіцяли виплати у 15 тисяч рублів.

Іноді за наказом командирів доводилося стріляти убік позицій ЗСУ, щоб спровокувати зворотній вогонь і розв’язати черговий бій. За всі провини бойовики жорстоко розправлялися з порушниками. За найменшу помилку можна було потрапити під арешт. Якось така доля спіткала і мене. Коли я перебував під арештом, мене неодноразово били і піддавали різним тортурам,
– розповів бойовик.

Відбувши свій арешт-покарання, чоловік втік від терористів.

“У Красногорівці знайшов занедбаний будинок, у якому переховувався протягом трьох днів. Здаватися ЗСУ боявся, бо нам завжди говорили, що українські правоохоронці катують і б’ють затриманих, а деякі після таких допитів взагалі зникають безслідно. Тоді я вирішив все кинути і поїхати в РФ, але під час перевірки на блокпості був затриманий поліцією”, – додав він.
Проти нього відкрито кримінальне провадження за статтею “Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань”. Екс-бойовику світить до 8 років позбавлення волі.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...