Генпрокуратура хоче порушити справу проти ініціатора кампанії з відставки Насірова

Народний депутат фракції “Об’єднання “Самопоміч” Андрій Журжій відповів на заяву Генерального прокурора про реєстрацію кримінального провадження та проведення перевірки ДФС щодо можливого ухиляння ним від сплати податків.

759002

Нардеп зазначив, що подана ним електронна декларація повністю відповідає податковій декларації, поданій навесні цього року. Окрім того, податкова декларація, подана навесні, уже перевірялась ДФС відповідно до законодавства, і народний депутат отримав довідку про відсутність податкового боргу.

“Більше того, я сплатив понад 600 тисяч податків зі своїх доходів за 2015 рік. Наскільки я розумію, провадження ще не зареєстроване, однак заява Генерального прокурора є повністю маніпулятивною. Юрій Луценко сказав, що провадження реєструються щодо народних депутатів, які задекларували понад 100 тисяч доларів готівкою. У моїй декларації немає готівки взагалі, тому що мені немає що декларувати.

До початку роботи у Верховні Раді – до 2014 року – я працював у бізнесі – очолював юридичний департамент однієї із найбільших торговельних компаній країни. Також моя родина володіє бізнесом із надання фінансових послуг та невеликим будівельним підприємством. Я отримую офіційні доходи на банківську картку і витрачаю їх з картки”, – зазначає Андрій Журжій.

Водночас народний депутат не виключає, що заяви Генпрокурора є реакцією на ті звернення, які він зробив цього тижня у Верховній Раді.

Нагадаємо, народний депутат розпочав у парламенті збір підписів для звернення до уряду щодо відставки керівників ДФС Насірова та Білана, а також ініціював кампанію “STOP BASTARDS”, де підприємці можуть залишати свої скарги на порушення у роботі працівників фіскальної служби.

“Я уже понад півроку займаюсь розслідуванням злочинної діяльності ДФС. Вже є два звернення до прем’єр-міністра щодо звільнення Насірова та Білана. За моїми зверненнями проти керівника ДФС Романа Насірова зараз порушено 4 кримінальні провадження. Ще одне Генеральна прокуратура відмовляється порушувати”, – додає Андрій Журжій.

За його словами, у разі відкриття кримінального провадження народний депутат діятиме відповідно до законодавства та спокійно відстоюватиме свої інтереси.

«Мені немає чого приховувати», – наголошує Андрій Журжій.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...