На Львівщині виробляли фальсифікований алкоголь (ФОТО)

Підпільне виробництво знаходилося у місті Червоноград. Потужність цеху дозволяла випускати до трьох тисяч пляшок щодоби. Під час обшуків вилучили понад 8 тонн спирту та 25 800 пляшок фальсифікату.

Оперативники управління захисту економіки у Львівській області Національної поліції та слідчі слідчого управління поліції Львівської області не лише встановили місце функціонування цеху, але й місця знаходження «перевалочних баз», канали збуту алкоголю та постачання сировини для виготовлення фальсифікованої продукції.

Правоохоронці з’ясували, що до організації та функціонування підпільного цеху причетні вісім мешканців області. Виробництво алкогольної продукції налагодили у Червонограді. Виробничі потужності дозволяли випускати до трьох тисяч пляшок щодоби. Використовуючи підроблені марки акцизного податку України, реалізовували фальсифікат під логотипом торгової марки, яка офіційно припинила випуск продукції.

Готовий алкоголь зберігався на так званих «перевалочних базах» у Хмельницькій та Закарпатській областях, а розповсюджували його на території всього Західного регіону. Також було встановлено і канали постачання сировини. Постачальником спирту виявився мешканець Львівської області.

Під час проведення дослідження фахівці підтвердили невідповідність алкогольної продукції вимогам Держстандарту.


У середу, 3 квітня, оперативники управління захисту економіки у Львівській області Національної поліції та слідчі слідчого управління Головного управління Нацполіції у Львівській області спільно з працівниками управлінь захисту економіки у Хмельницькій та Закарпатській областях провели санкціоновані обшуки у цеху, базах зберігання продукції та за місцем мешкання організаторів підпільної діяльності.

Правоохоронці вилучили понад 8 тонн спирту, 25 800 пляшок фальсифікованої алкогольної продукції, 50 тисяч марок акцизного податку України з ознаками підробки. Крім того, обладнання для виробництва.

За попередніми даними вартість вилученого алкоголю становить понад 5,2 мільйони гривень.

Кримінальне провадження відкрито за ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного збору чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України.

Проводяться заходи щодо притягнення організаторів до відповідальності за вчинення кримінальних правопорушень.

Нагадуємо, на Київщині поліція припинила діяльність цеху з виробництва алкоголю на основі рідини для склоомивача.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.