У ЦВК дозволили кандидатам у президенти не розмовляти українською

Заступник голови ЦВК зробив неоднозначну заяву для кандидатів у президенти

У ЦВК заявили, що чинний закон України “Про вибори президента” не обумовлює необхідний рівень володіння українською мовою кандидатами на пост президента.

Про це повідомляють ЗМІ.

Представники Центральної виборчої комісії заявили, що попри це закон все чітко вказує на те, що кандидати у президенти все ж повинен володіти державною мовою.

Крім того за словами заступника голови ЦВК законодавство не передбачає проведення конкретних іспитів чи інших процедур для визначення рівня володіння державною мовою.

“Законом не передбачено, що кандидат “добре” володіє українською мовою. Конституція передбачає обов’язкове володіння”, – заявив Радченко на брифінгу.
Він також розповів, що всі без винятку кандидати у президенти подавали для своєї реєстрації на виборах президента документи на державній мові.

Варто нагадати, що шоумен та кандидат у президенти України Володимир Зеленський впевнено переміг у першому турі виборів президента України 2019 року. Існує думка, що за кордоном не готові до такого президента як Зеленський. Однак експерт висловив іншу думку. Експерт Бараш Ярабик зазначив, що Німеччина вже висловила свою зацікавленість Зеленським як особою та кандидатом у президенти.

Нагадаємо, другий тур виборів президента України між Петром Порошенком і Володимиром Зеленським відбудеться 21 квітня 2019 року. Зазначимо, що українці обиратимуть між керівником студії “Квартал 95” Володимиром Зеленським та чинним президентом Петром Порошенком.

Як повідомляв “Знай.ua”, українці у мережі бурхливо обговорюють результати першого туру президентських виборів. За результатами, по всій Україні лідером голосування став Володимир Зеленський.

Також “Знай.ua” писав, що команда кандидата в президенти Володимира Зеленського заявила про передзапуск реформи судової системи, у разі його перемоги на президентських виборах.

Порошенко зраджував армію – Arty Green. Чому військові голосують за Зеленського

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.