Лукашенко погрожує Росії через введення заборони на імпорт білоруських товарів

Москва знову вводить обмеження на імпорт білоруських товарів. Мінськ попереджає, що може завдати удару в «болюче місце росіян».

Президент Александр Лукашенко заявив, що введена Росією заборона на імпорт білоруських товарів – це санкції.

Від завтрашнього дня Москва перестане імпортувати білоруські яблука та груші, загрожує також припиненням імпорту полуниці, печериць та китайської капусти, інформує Польське радіо.

Раніше Москва неодноразово вводила обмеження на імпорт білоруських молочних продуктів і м’яса.

Під час засідання уряду президент Лукашенко сказав, що з доповідей, які він отримує, випливає, що головний економічний партнер вводить дедалі більше «санкцій» проти Білорусі. Він заявив, що Росія, яка сама бореться із західними санкціями і критикує ці обмеження, одночасно використовує їх як зброю проти своїх найближчих союзників.

Лукашенко додав, що Білорусь може завдати удару, як він висловив, у болюче місце росіян. Він зазначив, що рік тому, коли трубопровід, який транспортує нафту через Білорусь, зазнав аварії, його ремонтовано на регулярній основі, не зупиняючи експорту палива, щоб Росія не втратила своїх доходів. Лукашенка нагадав, що подібна ситуація відбувається і зараз, і натякнув, що на час ремонту трубопроводу Білорусь може призупинити постачання нафти в інші країни.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.