Поляки масово підписують петицію проти депортації українки-переселенки

Вже більше 20 тисяч поляків підписали петицію з вимогою скасувати депортацію для українських переселенок з Донбасу – 15-річної Дарини Шерстюк та її матері.

760197

Про це повідомляє Польське радіо.

15-річна Дарина Шерстюк з мамою Надією родом з Сєвєродонецька. У 2014 році вони втекли до Польщі від війни.

У Польщі родина клопоталася про надання їм статусу біженця, однак вони отримали негативне рішення. Також їм відмовили у притулку з гуманітарних міркувань або толерованого перебування.

Маємо час до 2 січня, аби покинути Польщу. Нам дуже погано, я собі не уявляю як ми будемо повертатися. 60 км від нашого міста продовжують стріляти. Звідки мені знати, що до нашого міста знову не прийдуть? Ми боїмося туди повертатися,
– розповіла Надія Шерстюк.

Директор Суспільної гімназії №20 у Варшаві Славомір Сікора зазначив, що чиновники повинні дозволити Дарині закінчити школу у Польщі, а не висилати її бозна куди. Рішення про депортацію він називає ганебним, бо для дівчинки це велике психологічний тягар. Він додав, що Дарина добре вчиться, має друзів.

Також учні опублікували петицію, у якій вони просять допомогти зупинити депортацію з Польщі української подруги. Впродовж двох днів петицію підписали майже 22 тисячі людей з 25 необхідних.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...