Невідомий хлопець коле жінок шприцом на вулиці: у поліції вже 4 заяви

Невідомий хлопець коле жінок шприцом на вулиці: у поліції вже 4 заяви.

У Вінниці невідомий молодик у капюшоні полює на жінок і штрикає їх гострим предметом, схожим на шприц.

Після того тікає, а перелякані жертви ще довго приймають заспокійливі і зі страхом чекають результатів аналізів на СНІД та гепатит, пише “33-й канал”.

Відомо, що до поліції із заявами вже звернулися чотири місцеві мешканки, проте поки що нападника, в якого підозрюють вади зі психічним здоров’ям, впіймати не вдалось. Тож паніка триває, і деякі навіть бояться на вулицю виходити.

“Того дня я рухалась на зупинку вулицею.До центральної дороги буквально не дійшла 50 метрів і відчула, що хтось мене сильно вдарив. Але я навіть не могла подумати, що вкололи, бо подумала, що то біль від удару. Прийшла на роботу, а на штанах пляма крові і ранка на тілі. Наче від якогось цвяха чи шила. Звісно, я сильно злякалась, руки трусились. Мерщій поїхала до лікарні, і там мені повідомили, що я вже п’ята така жертва” — розповідає зі слізьми на очах одна із жертв нападника вінничанка Наталія.

“Крім того, я написала заяву до поліції, але дуже жаль, що не бачила обличчя нападника. Помітила, що на ньому була куртка металевого кольору і смужка на спині. Він середнього зросту і не худий. Втім, мені вдалось списатися із іншими жертвами, й за їхніми описами виходить взагалі інша людина. Можливо, молодиків кілька і в місті діє якась банда, яка полює на ні в чому не винних людей?” – додає жінка.

На вінничанку Людмилу напали під вечір у дворі по вулиці Амосова, коли вона гуляла з дитиною. За її словами, відчула удар у стегно. Чоловік швидко втік, а на місці удару вона побачила прокол. На місце збіглись люди, викликали швидку допомогу та правоохоронців. Крім того, був аналогічний інцидент із дитиною на Космонавтів.

В соціальних мережах потерпілі діляться своїми історіями і підтримують зв’язок одна із одною, аби за сукупністю описів мати чітке уявлення про особу злочинця.

У свою чергу, головний лікар обласного Центру профілактики та боротьби зі СНІДом Ігор Матковський повідомив, що ймовірність інфікування таким способом менше одного відсотка, але вона існує. Тому слід в таких випадках, відразу бігти до лабораторії.

“На сьогодні до нас вже звернулось троє жінок, які в тому числі були в поліції, щодо небезпечного контакту, який відбувався з ними всупереч їхній волі на вулиці. Мова йде про невідомого чоловіка, який нападав і робив якісь дії, схожі на прокол стегна. Ми бачили ці місця проколу, вони реально із пошкодженням шкіри”, — повідомив Ігор Матковський.

“Згідно з законодавством, існує чіткий алгоритм у таких ситуаціях. Це медичний нагляд за людьми, в яких відбувся такий небезпечний контакт, протягом 12 місяців. Ці люди приходять у клініки на кшталт нашої та здають три ключових аналізи: на ВІЛ, гепатити С та В. І далі ми вже будемо спостерігати за цими людьми”, – додав лікар.

У прес-службі поліції повідомили, що до них звернулося чотири потерпілих. Історії були схожі. Молодик віком до 30 років нападав в районі вулиць Шевченка і Амосова у проміжку часу між 19.20 і 19.40. Постраждалі запам’ятали лише сірий рюкзак нападника та чорну куртку з капюшоном. А 14 квітня аналогічний випадок стався вже на Старому місті.

По кожному випадку відкрили кримінальне провадження за ст. 125 КК (завдання умисного легкого тілесного ушкодження). Усі первинні аналізи у жінок негативні, тож якщо протягом року у якоїсь з них виявлять гепатит чи ВІЛ, то справу перекваліфікують із “завдання легких тілесних ушкоджень” на “навмисне зараження”. Нападника розшукують. Є припущення, що у людини певні проблеми зі психічним здоров’ям.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.