Чому депутатів не можна притягнути до відповідальності через брехню в е-деклараціях

30 жовтня закінчився термін подачі е-декларацій, який засвідчив чималу кількість коштів, як на рахунках, так і готівкою, в депутатів. Однак народні обранці не бояться, що через це до них навідається з перевіркою САП чи НАБУ, щоб перевірити походження коштів.

760593

Як розповів очільник Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, законодавством не передбачено можливості перевірити інформацію про готівкові кошти народних депутатів. Про це він заявив в інтерв’ю LB.ua.

Склалась ситуація, коли декларації подали практично всі посадовці і депутати, але перевірити їх немає можливості. Більше того, законодавством не передбачено можливості перевірити інформацію про готівкові кошти народних депутатів. Щоб зайти в будинок нардепа, суд повинен прийняти відповідну ухвалу лише після зняття депутатської недоторканності Верховною Радою. Щоб парламент прийняв відповідне рішення, окремому нардепу треба оголосити підозру. А отже, – зібрати докази про неправомірність отримання таких коштів. Це, в свою чергу, неможливо без доступу до помешкання. Таким чином, коло замикається,
– розповів Назар Холодницький.

На його думку, нардепи задекларували такі великі суми коштів, щоб згодом можна було пояснити походження нових придбаних дорогих речей.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...